În magazinele de specialitate carnea de vitel lipseşte cu desăvârşire. Chiar dacă în această perioadă este la mare căutare, mulţi preferând viţelul în locul mielului de Paşte, comercianţii nu s-au aprovizionat cu carne de viţel pentru că nu se găseşte...
Multă lume preferă să cumpere astfel de carne pentru că este mult mai sănătoasă şi nu are atât de multă grăsime cum are cea de miel. Din păcate în magazinele specializate în vânzarea de carne şi preparate din carne nu se găseşte viţel.
Vânzătorii ridică din umeri de fiecare dată când sunt întrebaţi dacă magazinele vor fi aprovizionate cu carne de viţel, neştiind să dea un răspuns concret. Motivul? În abatoare nu se taie decât vită.
Soluţia pentru cei care vor neapărat să pună pe masa de Paşte friptură de viţel sunt animalele cumpărate direct de la crescători. Fermierii şi ţăranii vând kilogramul, viu, cu 15 lei însă cei interesaţi trebuie să meargă direct la sursă pentru a negocia preţul dar şi pentru a rezolva problema tăiatului şi a tranşatului.
„Am cumpărat un viţel împreună cu un coleg de la servici. L-am împărţit în două pentru că era destul de mare şi nu aveam nevoie de toată carnea. Preţul este destul de bun, viţelul crescut cu bucate de casă. În magazin nu găseşti carne de viţel. Anul trecut am căutat înainte de Paşte în multe magazine de carne dar nu am găsit, nu este decât carne de vită care e tare de multe ori”, a povestit Ioan B. pentru Bistriţeanul.ro.
Crescătorii de viţei preferă de cele mai multe ori să îi vândă pentru export, câştigul fiind cam cu 25 la sută mai mare faţă de câştigul pe care l-ar avea dacă ar vinde animalele la abatoarele din ţară.