Nu toti bistritenii duc mai departe traditia de a avea in ziua de Paste carne de miel pe mese. Si asta pentru ca nu le permite bugetul. Un kilogram de carne de miel poate ajunge si la 35 de lei pe cand un kilogram de pui poate fi cumparat cu 8 lei.
Sarbatorile pascale la romani sunt cu mese imbelsugate de pe care binenteles nu trebuie sa lipseasca produsele traditionale din carne de miel. Mielul are o semnificatie aparte pentru aceasta sarbatoare si din acest motiv nu trebuie sa lipseasca din casa bistritenilor.
Insa nu toti isi permit sa duca traditia mai departe. Asta pentru ca un kilogram de miel poate costa pana la 35 de lei, iar pentru a prepara mai multe produse care sa contina carne de miel nu este suficient doar un kilogram.
„In fiecare an mi-am cumparat carne de miel. Dar cand am mers in piata sa ma interesez cat costa, mi-am zis ca nu imi permit sa-mi cumpar. Noi suntem patru in casa, iar daca vreau sa fac si friptura si ciorba, dar si drob sau ale produse preparate din carne de miel nu imi ajunge doar un kilogram, ci trebuie sa cumpar cel putin trei. Asa ca am facut un calcul si am zis ca nu imi permit sa dau peste 100 de lei pe carnea de miel”, a povestit tanti Maria.
Bistritenii, care nu isi permit sa cumpere carne de miel, nu stau prea mult pe ganduri si o inlocuiesc cu carne de pui. Tanti Maria a mai spus ca „daca nu mi-am permis sa cumpar carne de miel atunci mi-am luat de pui. Un kilogram de carne de pui l-am cumparat cu opt lei si in plus de asta este mult mai sanatos si mai dietetic. Am facut niste mancaruri...de te lingi pe degete. Familia mea nici nu o sa duca lipsa de carne de miel”.