Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  8 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Cardul de sănătate nu e obligatoriu, dar fără el plătim din 1 mai consultaţiile la medic

29/04/2015 13:40:31 Andreea BOJOR  
Începând din 1 mai, toţi asiguraţii trebuie să aibă cardul de sănătate asupra lor atunci când merg la medic. Cine nu are cardul este bun de plată. Singura excepţie de la plată sunt urgenţele care nu sunt contra-cost chiar dacă pacientul nu are asupra sa cardul de sănătate.

Reprezentanţii CAS BN şi DSP BN anunţă că pentru Bistriţa-Năsăud s-au tipărit 222.277 de carduri de sănătate, carduri care au fost distribuite prin intermediul Poştei. Bistriţenii care nu au fost găsiţi acasă şi-au putut lua cardurile de la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud.

"În prezent la noi mai sunt 11.000 de carduri care ar trebui să fie ridicate de asiguraţi", a declarat pentru Bistriţeanul.ro purtătorul de cuvânt al CAS BN, Oana Bodor.

Cardurile de sănătate pot fi activate la orice distribuitor de servicii medicale (medic de familie, spitale, cabinete private, farmacii), iar asiguratul nu trebuie neapărat să-şi activeze cardul până în 1 mai, ci doar atunci cand are nevoie de servicii medicale.

Cei care nu au cardurile de sănătate trebuie să ştie că vor fi nevoiţi să plătească pentru serviciile medicale de care beneficiază, excepţie făcând urgenţele medicale.

Asiguraţii care au refuzat cardurile de sănătate din diverse motive sau cei care şi le-au primit şi nu le mai au pentru că s-au pierdut ori deteriorat trebuie să aibă o adeverinţă eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate, adeverinţă care este valabilă trei luni de zile. 

Bine de ştiut este că asiguraţii care îşi pierd cardul sau care trebuie să îl schimbe pentru că s-a deteriorat vor suporta cheltuielile pentru tipărirea şi livrarea acestuia, iar costul va fi de aproximativ 6 euro.

Beneficiarii cardurilor de sănătate decid ce fel de informaţii vor să apară pe carduri, iar aceste date trebuie trecute pe card cu ajutorul medicului de familie. Pe card pot fi găsite informaţii cu privire la istoricul medical al proprietarului cardului, alergiile de care suferă, grupa sanguină, bolile de care suferă.

În ceea ce priveşte opţiunea pentru donator de organe, cei care doresc să fie introduşi în acest sistem trebuie să aibă o declaraţie la notar cu privire la acest lucru.

3826 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro