Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Campionat de Carcassone la Bistriţa, pe pietonal!

26/06/2012 08:25:14  
Domnişoarele sau doamnele din Bistriţa au în acest weekend şansa de a-i învinge pe băieţi într-un spectaculos joc medieval: pentru prima oară, campionatul naţional al jocului medieval de strategie Carcassone ajunge şi în oraşul nostru! Prima etapa a sezonului va avea loc duminică, 1 iulie, în cadrul Serbărilor Bistriţei Medievale.

La prima etapă a campionatului din 2012 găzduită de Bistriţa poate participa orice persoană de cetăţenie română cu vârsta minimă împlinită de 8 ani. Minorii sub 16 ani trebuie să fie însoţiţi de părinţi sau de un tutore, atât la fazele locale cât şi la cea naţională.

Fiecare jucător va juca trei partide la fazele locale, cu adversari diferiţi pentru fiecare joc. Se va juca cu jocul de bază Carcassonne, fără extensii. 25% dintre participanţii fazelor locale se pot califica la faza naţională.

La faza naţională a Campionatului va fi desemnat reprezentantul României la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012, şi anume primul concurent din ordinea clasamentului care poate să participe la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012 în Essen, Germania pe 21 octombrie 2012.

Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un e-mail la adresa bistritamedievala@gmail.com în urma căruia vor primi regulamentul complet al campionatului.

Pentru a se familiariza cu jocul, sâmbătă 30 iunie, se vor organiza partide demonstrative şi jocuri de iniţiere, în cortul medieval care va fi instalat în zona Scenei mici, de pe Pietonal.

Orasul medieval fortificat Carcassone din sudul Frantei l-a inspirat pe autorul Klaus-Jürgen Wrede al carui joc a fost votat in anul 2001 „Spiel des Jahres” (Jocul anului). Între timp „Carcassonne” a ajuns în vârful topurilor de jocuri în peste 15 ţări – acest fapt însemnând peste 3 milioane de exemplare vândute.

Cartonaşele Carcassonne dezvăluie un fascinant peisaj medieval. În acest cadru jucătorii construiesc cu ajutorul pătratelor o întreagă reţea de oraşe, străzi, pajişti şi mănăstiri. Mai mult decât atât, fiecare jucător are la dispoziţie 7 supuşi care pot fi plasaţi ca tâlhari sau cavaleri, ţărani sau călugări, în aşa fel încât să aducă cât mai multe puncte. Un cavaler orăşean aduce evident mai multe puncte decât unul de la ţară, dar să nu uităm că şi construcţia unui oraş durează mult, iar cavalerul nu valorează nimic până la terminarea construcţiei.

Serbările Bistriţei medievale 2012 sunt organizate de Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” şi de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală.

Sponsori principali: Record, M.I.S. Grup şi LEONI. Mai multe informaţii: pe site-ul www.bistritamedievala.ro.

4496 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro