Foarte mulţi dintre profesori nu îşi recunosc cu onestitate punctele slabe şi sunt tentaţi – atunci când vine vorba de îmbunătăţit ceva – să împingă problema spre Minister, spre Parlamentul care ar trebui să facă alte legi sau spre primar, când, de fapt, soluţia se află în noi înşine – după cum a sugerat şi Camelia Tabără, şeful ISJ Bistriţa-Năsăud
Şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud s-a adresat ieri directorilor de şcoli şi grădiniţe din judeţ şi s-a referit, între altele, şi la raportul de autoevaluare – pe care aceştia trebuie să-l completeze şi să-l trimită Inspectoratului – mai precis la la secţiunea a III-a, referitoare la îmbunătăţirea actului educaţional pe care şeful inspectoratului o consideră, de regulă, “deficitară sau formală”.
“Activitatea de îmbunătăţire a calităţii actului educaţional este zona în care voi sunteţi cei care orchestraţi activităţi concrete care pot să îmbunătăţească diverse lucruri. Aici, din păcate, avem cu toţii o jenă să ne recunoaştem punctele slabe, avem o rezervă să spunem cu voce tare ce nu e bine. Foarte mulţi profesori fac la fel şi nu-şi recunosc cu onestitate punctele slabe… Şi atunci bine-nţeles că nu se poate corecta nimic” a remarcat Camelia Tabără.
Inspectorul şcolar general le-a atras atenţia directorilor prezenţi la întâlnire şi asupra felului în care mulţi pasează din responsabilităţi în afară: “Foarte mulţi sunteţi tentaţi – atunci când sunt elemente de îmbunătăţit – să împingeţi problema în zona mediului extern. Când vorbim de punctele slabe vorbim despre noi şi despre activitatea noastră şi nu ne ducem nici la Minister, nici la Parlament să ne facă alte legi şi nici la primar” a mai spus Camelia Tabără, sugerându-le să caute soluţia în propria ogradă şi să exploateze la maximum ceea ce au, atât cât au.