Bistritenii pot ajunge in cele mai interesante locuri de pe pamant, dar nu oricum, ci intr-o calatorie culinara de exceptie. In martie, bucataria franceza este adusa mai aproape de maestrul bucatar de la Restaurantul Metropolis care isi arata priceperea si daruirea in arta bucatariei cu arome aduse de la Turnul Eiffel.
Anul acesta sta sub semnul calatoriilor la Restaurant Metropolis. Nu este vorba de calatoriile obisnuite, ci de calatorii in care gusturile, traditiile, istoria si toata arta culinara ale unor dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant sunt aduse la Bistrita. In fiecare luna, calatoria culinara ajunge in alt loc.
Dupa ce in luna februarie, preparatele pregatite de maestrul bucatar Horia Simon au adus lumea scandinava mai aproape de bistriteni, in martie bucataria franceza este in centrul atentiei.
Franta este una dintre tarile cu cea mai veche traditie culinara ale carei preparate au ajuns celebre in intreaga lume pentru gustul, modul de preparare, dar si felul in care pot fi consumate. Romantismul bucatariei franceze se regaseste in martie la Restaurantul Metropolis, cand toata luna este dedicata artei culinare a acestei tari pentru ca Franta are unii dintre cei mai cunoscuti maestrii bucatari din lume.
Cultura franceza insumeaza atat arta, traditiile si obiceiurile, cat si bucataria, care are o traditie destul de veche. Gastronomia franceza cuprinde in general multe sortimente de sosuri, cu branzeturi de cea mai buna calitate. Branzeturile frantuzesti au dus faima Frantei dincolo de granite, fiind cunoscute pe intreg mapamondul.
Aceasta tara are peste 300 de sortimente de branzeturi si vinuri. Gastronomia franceza foloseste multe fructe de mare, carne proaspata si specilitati specifice care ii fac pe cei care gusta din aceste bunatati sa isi doreasca sa le savureze din nou…
In fiecare zi de joi, de dimineata pana seara la Hotel Restaurant Metropolis se poate servi meniul francez, compus din Mini quice cu praz si cimbru, Rulou de biban cu cartofi in sos de vinete cu cimbrisor, Fondant de ciocolata cu sos de vanilie si capsuni. Pretul unui meniu din “Calatoria culinara in jurul lumii” incepe de la 70 lei de persoana.
Nu numai mancarea va fi una cu specific frantuzesc, ci si ambinata va fi una specifica. Muzica, decorul, vestimentatia si bauturile vor veni in completarea perfecta a momentelor din “Calatoria culinara in jurul lumii”.