Proiectul privind amenajarea cabanelor in statiunea Figa incepe sa prinda contur. Autoritatile locale din Beclean urmeaza sa organizeze o licitatie pentru atribuirea loturilor pe care investitorii vor construi cabanele. In total Consiliul Local Beclean a aprobat concesionarea 202 loturi de teren.
La Figa a fost amenajata o statiune balneara cu apa sarata pe o suprafata de 15 hectare. In aceasta vara mii de turisti au vizitat statiunea, insa nu au exista locuri de cazare pentru cei care doreau sa stea acolo mai multe zile.
Autoritatile locale din Beclean au demarat un proiect prin care intentioneaza sa concesioneze 202 loturi de teren pentru construirea unor cabane in care sa fie cazati turistii.
Terenul care urmeaza a fi concesionat se afla in imediata apropiere a parcului balnear si face parte din domeniul public al orasului Beclean.
Primarul Nicolae Moldovan sustine ca intr-o prima faza vor fi licitate cabanele cu pornire de la 10.000 de euro in sus, in ideea de a atrage investitori cu un potential cat mai ridicat. Pentru investitorii cu un buget mai mic de 10.000 de euro va fi organizata o licitatie abia dupa ce vor fi epuizate ofertele celor cu un buget de peste 10.000 de euro.
“Pana in acest moment avem 150 de solicitari pentru licitatie si in total avem 202 loturi scoase la licitaatie. Deocamdata nu stim data exacta cand va avea loc licitatia. Acum pregatim toate documentele necesare si speram ca in curand sa putem organiza licitatia pentru atribuirea loturilor” a declarat primarul Nicolae Moldovan.
Cei care vor castiga licitatiile vor fi nevoiti sa plateasca minim o chirie de 500 de lei anual/lot.
In schimbul acestei sume, autoritatile locale dau asigurari ca vor fi amenajate si aduse pana in dreptul cabanelor toate utilitatile (canalizare, apa, electricitate, gaze naturale), si ca de asemenea va fi amenajata infrastructura stradala, iluminatul public si va fi asigurata paza zonei.
In plus, primaria Beclean solicita si acte doveditoare din care sa rezulte ca concesionarii au incheiat un contract cu o firma care construieste cabane. Autoritatile locale sustin ca iau aceste masuri pentru a evita situatia intalnita din cartierul rezidential, si anume aceea in care loturile au fost atibuite insa nu s-au mai facut constructii din cauza lipsei banilor.
Fiecare concesionar va fi nevoit sa achite, suplimentar, in primul an suma de 300 de lei, bani care vor acoperi cheltuielile de licitatie, cele facute cu operatiunile topografice si cu caietul de sarcini.