Craciunul inseamna, pe langa cadourile de la Mos Craciun, vacanta, colinde sau bradul impodobit si bunatatile facute cu multa dragoste si rabdare. Cozonac, traditionalele sarmale, carnaciori, prajituri, friptura sau raciturile sunt mancaruri fara de care Craciunul nu poate trece.
In fiecare an de Craciun intreaga familie se aduna in jurul mesei pentru a degusta mancarurile traditionale. Sarmalele, cozonacul, racituile sau friptura de porc stau de Craciun la loc de cinste.
Pentru multe femei pregatitul mesei de Craciun inseamna un adevarat ritual. Din dorinta de a face o surpriza celor dragi: mame, bunici, soti sau matusi, pregatesc mancaruri delicioase pentru masa de sarbatori.
Pregatirile incep inca in dimineata de Ajun, copii merg la colindat iar cei mari pregatesc piftie, sarmalutele, toba, salata de beof si alte bunatati.
Mare grija trebuie sa aiba insa cei care au tinut post. Organismul este slabit si excesele de mancare si bautura provoaca dezechilibrul metabolismului.
Craciunul, ziua in care se sarbatoreste Nasterea Iisus, este o sarbatoare cu traditie in randul romanilor.
Brazi sclipitori, mancaruri alese, colindele, cadourile si veselia fac parte din peisajul sarbatorii Craciunului.