Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  64 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Bugetul comunei Căianu Mic nu atentează la buzunarele oamenilor !

22/01/2013 15:01:23 Iulia STUPINEAN  
Căianu Mic se înscrie în rândul primăriilor din județul Bistrița – Năsăud care au hotărât să nu majoreze anul acesta, taxele și impozitele locale! În schimb, administrația locală de aici se bazează pe un grad cât mai ridicat de colectare a dărilor de la oameni.

Guvernul a adoptat la începutul acestui an, Ordonanţa Nr.1/2013 care stabileşte că indexarea impozitelor și taxelor locale cu rata inflației pe ultimii trei ani ( n.r. – cu 16,05% ) este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central.

Potrivit actului normativ, pentru anul în curs, prin derogare de la prevederile Codului Fiscal, autoritățile administrației publice locale pot adopta Hotărâri privind reducerea valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, cel mult până la nivelurile adoptate pentru 2012. Pe lista primăriilor din Bistrița – Năsăud care au decis să nu majoreze anul acesta impozitele și taxele locale, se numără și Căianu Mic.

“Chiar dacă avem nevoie de bani la bugetul comunei, am decis ca și în 2013, taxele și impozitele locale să fie încasate la nivelul celor de anul trecut. Oricum, începând din 2014 această majorare va fi obligatorie! Anul aceasta, decizia a rămas la latitudinea primăriilor, așa că am găsit oportun să nu aplicăm majorări, în condițiile în care avem puține locuri de muncă în comună iar situația economică nu este deloc strălucită. Ne vom axa însă pe un grad de colectare a taxelor și impozitelor locale cât mai aproape de 100%. De asemenea, ne așteptăm ca și Serviciile publice din județ să țină cont de decizia fiecărei administrații locale în parte de a majora sau nu taxele în 2013”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

Potrivit lui Știr, bugetul comunei Căianu Mic pe anul în curs va cuprinde alocări importante pentru lucrări de infrastructură rutieră, susținerea învățământului, precum și a activităților culturale și recreative.

În județul Bistrița – Năsăud, mai bine de 20 de primării au ales să nu mărească taxele și impozitele locale cu 16,05% în 2013. Cele care totuși au optat pentru majorări, au aplicat procente mai mici, de până la 10%.

4967 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro