Pepiniera Ocolului Silvic Bistriţa se află la 1,5 kilometri de Bistriţa. Acolo, muncitorii lucrează zilnic pentru a cultiva arbuşti sănătoşi, iar Ocolul Silvic se poate mândri cu câteva specii de arbori şi arbuşti foarte frumoase. Municipalitatea anunţă că s-au scos la vânzare câteva specii de răşinoase, foioase şi arbuşti ornamentali. VEZI oferta:
Ocolul Silvic Bistriţa fost înfiinţat în anul 2002, iar de atunci cei care lucrează acolo fac tot ce pot pentru a avea tot ce e mai bun în pepinieră. De la flori, la arbuşti ornamentali ori arbori de talie mijlocie şi mare, în pepiniera de la Bistriţa în ultimii ani au crescut zeci de soiuri de plante ornamentale sau arbori.
Primăria Bistriţa, în subordinea căreia se află Ocolul Silvic Bistriţa, anunţă că se scot la vânzare arbuşti ornamentali, arbori de talie mijlocie şi mare pentru aliniamente stradale, dar şi arbori forestieri.
Tuia (26-38 lei), ienupăr târâtor (40 lei), molid argintiu (60 lei), brad de Caucaz (38 lei), chiparos (38 lei), vişin globular (10 lei), tei cu frunza lată (12 lei), cireş sălbatic (10 lei) sau pin negru categoria II şi III (7 lei) sunt doar câteva dintre speciile scoase la vânzare, iar cei de la Ocolul Silvic anunţă că preţurile sunt negociabile în funcţie de cantitate.
Ceva mai scumpe şi mai deosebite sunt pinul negru de categoria I – 700 de lei, gorunul – 700 de lei şi stejarul roşu – 450 de lei.
„Banii obţinuţi de pe urma vânzării arborilor şi arbuştilor ajung în bugetul celor de la Ocolul Silvic. Ei îşi administrează bugetul”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.
Cei care vor arbuşti ori arbori ornamentali sau vor să îşi împădurească terenurile, ori să îşi refacă pădurile pot lua legătura cu cei de la Ocolul Silvic la numerele de telefon 0263 / 230.970, 0740 / 038.022 pentru a afla toate detaliile de care au nevoie.