Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bomba cu ceas in PD-L BN?!

24/03/2012 10:43:26 Claudia ANDRON  
Doi primari condamnati penal, Andreica, Liviu Rusu si Luca Iancu la DNA, cam mult pentru un lider maxim intr-o singura saptamana, nu?! Ceva se intampla in PD-L BN. Oltean pare a-si fi pierdut din putere si sustinere, iar filiala este agitata si speriata, sta parca pe o cutie de dinamita. O sa explodeze?!

Greu de spus. Scenariile sunt multe. Ba ca Oltean le-a facut-o baietilor neascultatori si totu-i o strategie sa nu mai mearga cu Rusu la CJ, ba ca nu se mai bucura de sustinerea Bucurestiului, ba ca ar trebui executat chiar el ca sa fie dat drept exemplu "greilor". Numai Dumnezeu stie care e adevarul. Scenarii se mai pot construi o mie.

Pentru mine este trist insa sa constat cat de usor punem sub semnul intrebarii o actiune a institutiilor statului, fie ea si DNA. Adica procurorii aia sunt numai papusari pe care-i trag de sfori unii si altii, mai mici sau mai mari?! De ce trebuie sa le punem actiunea la indoiala atat de usor?! De ce nu putem fi siguri ca-si fac doar treaba?! Pentru ca asta ni s-a sadit in minte, sistematic, de ani buni. Nimeni nu comenteaza in fata lui X sau Y si daca nu taci din gura X te face...Ce te face?! Chiar asa usor o fi sa comanzi institutii si procurori? De ce sa nu ma gandesc ca au si oamenii aia copii si vor sa le dea sansa de a trai intr-o tara normala, ca afara - vorba cantecului…

Cred ca ti se poate lua ceva doar daca ti s-a dat. Ti se ia functia doar daca ti-a fost data, nu castigata. Ti se ia contractul doar daca ti-a fost dat, nu castigat. Restul e cancan. Sau, ma rog, asa vreau sa cred...

Situatia in PD-L BN e astazi nu tensionata, ci teribil de tensionata. Numai prost sa fii sa crezi ca Oltean ar fi regizat totul, si-ar fi pus bomba sub partid in prag de alegeri. Dupa ce ca nu are candidati si abia mai reusea sa stapaneasca talibanii nemultumiti de variantele vehiculate in nominalizari (din afara partidului sau tineri pedelisti fara stralucire), iar sondajele arata deprimant, numai asta-i mai trebuia, iures de la DNA, care sa-i puna sub semnul intrebarii puterea si influenta.

L-am admirat intotdeauna ca animal politic si i-am reprosat de fiecare data ca n-a facut cat ar fi putut sa faca pentru judetul asta. S-a descurcat de minune sa faca bine unui numar restrans de persoane, care i-au intrat in gratii la un moment dat. Pe asta s-a si cladit aura lui de lider in BN. Daca vrea Oltean, se poate. A aratat ca se poate, dar numai daca vrea. De vorbe goale cu ce vrea el pentru judet sunt pline ziarele si inregistrarile.

Il simt acum trist, dezamagit, parca dezorientat si fara cineva cu care sa se sfatuiasca aproape. In garda veche din partid avea oameni cu care se sfatuia, devotati lui si partidului, care chiar credeau la un moment dat ca pot schimba lumea alaturi de el. Au fost alungati cu un zambet crud, pe sub mustata. Dar aveau functii de consolare si au tacut, de frica sa nu le piarda. Mici in partid, dar puternici in afara, unii au schimbat lumea in micul lor areal si pe ei se mai bazeaza partidul astazi. Dar sunt prea putini ca sa schimbe radical ceva.

Oltean a ramas tot mai singur de la un mandat la altul. Si-a adus langa el in preajma alegerilor oameni care i-au tradat apoi increderea si asteptarile si pe cei puternici nu i-a tinut prea mult pe langa, sa nu prinda tupeu si sa-i sara la gat, sa-i zguduie titlul de El Lider Maximo. Iar acum e singur, fara un sfatuitor bun langa. Sincer, nu prea vad cu cine din partid s-ar putea sfatui acum. Nu a crescut pe nimeni in preajma. Nu stiu sa aiba un om de incredere, unul singur. Aparent are multi, practic niciunul. Daca nu i-a desconsiderat ca nu au confirmat sau nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor, sigur i-a indepartat pentru ca au ridicat vocea. Chiar daca unii, atunci cand au ridicat vocea, au spus niste adevaruri pe care n-a vrut sa le auda, iar azi se confirma. Acum parca e prea tarziu. Turma e speriata, oile sunt imprastiate si dezamagite, iar cei care i-au ramas in jur sunt prea slabi pentru a-l ajuta chiar si cu un sfat. Nici curaj nu-i pot da, ca inspira mila si nervi cu atitudinea slugarnica si tematoare ca risca sa-si piarda scaunele de sub fund.

Cel mai mult ma enerveaza cei care au respirat si au trait prin el, s-au rugat la el in fiecare saptamana mai mult ca la Dumnezeu. Nu-i coada la nicio biserica cum e la Oltean cand vine acasa. Multi si-au pus toata speranta si viitorul in bunavointa lui, n-au vrut sa traiasca fara el. Si acum sunt speriati ca vine DNA-ul, vin alegerile si vor ramane fara jucarii, fara scaune, fara bani, fara viitor. Oameni fara caracter. Niciun Arafat printre ei. Cu oameni ca astia nu se poate face politica si nici nu-s sperante de un trai mai bun pentru noi. Si, din pacate, politica e singura care stabileste regulile dupa care vom trai. Ea face legi, ei iau masuri, ei aleg profesionistii care ne schimba viata, in bine sau in rau.

Inca sper ca partidele care fac regulile jocului in Romania se vor reforma cu adevarat si va fi schimbul de generatii, caractere si sisteme de valori, iar viitorul va suna mai bine.

 

Am trait cu totii 22 de ani in desfrau si dezmat, dar poate a venit vremea sa ne maturizam, sa ne asezam la locurile noastre si sa ne gandim serios la viitorul nostru, la copiii nostri.

In rest, ultrasilor PD-L si celor care au respirat numai prin influenta politica nu pot decat sa le zic: Sa traiti bine! Noi inca mai traim!

 

8259 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro