Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bistriţenii vor trebui să scoată bani de fiecare dată când merg la medic. Şi la spital se plăteşte!

07/08/2012 09:45:48 Andreea LEDER  
Sumele pe care le vor achita bistriţenii atunci când se vor prezenta la doctor vor fi cuprinse între 4 şi 250 de lei, în funcţie de serviciul medical de care au nevoie. O zi de spitalizare la spitalul judeţean va costa 40 de lei, iar la spitalele din Năsăud şi Beclean, 30 de lei. Momentan proiectul a fost lansat în dezbatere publică.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale, în care sunt prevăzute tarifere pentru unele servicii medicale sub formă de coplată. Adică, coplata va varia între 4 lei şi 250 de lei, în funcţie de medicul la care vă adresaţi.

Astfel că pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare de coplata se va face în funcţie de categoria în care este inclus spitalul. Spre exemplu, Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud este inclus în categoria a III-a, iar coplata pe zi la această unitate spitalicească va fi de  40 de lei. Spitalele din Năsăud şi Beclean sunt incluse în categoria a IV-a, iar coplata pe zi va fi de 30 de lei.

Dacă te vei prezenta la un medic fără grad profesional, sau cu grad profesional specialist, pentru o consultaţie va trebuie să scoţi din buzunar suma de 4 lei. Acesta este cel mai mic tarif care se încasează pentru consultaţiile acordate.

Dacă se efectuează de una până la cinci analize de laborator, nivelul coplăţii este de 5 lei. Dacă sunt efectuate între şase şi 10 analize de laborator, nivelul coplăţii este de 10 lei, iar pentru mai mult de 10 analize, de 20 lei.

Pentru asistenţa medicală ambulatorie coplata pentru radiologie va fi de 5 lei. Preţurile sunt destul de piperate atunci când vine vorba de investigaţiile de înaltă performanţă din ambulatoriu de specialitate: RMN nativ - 150 de lei, RMN cu substanţă de contrast - 250 de lei, CT nativ - 100 lei, CT cu substanţă de contrast - 150 de lei, angiografie - 80 de lei si scintigrafie - 100 de lei.

Toate tarifele de coplată sunt valabile pentru servicii oferite în baza unui bilet de trimitere.

De la acest sistem de coplată vor fi scutiţi: copii care nu au împliniţi 18 ani, tinerii între 18 ani şi 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenţi de liceu, ucenicii sau studenţii, dacă nu realizează venituri din muncă. La fel sunt scutiţi bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 740 lei/luna, femeile însărcinate şi lauzele, pentru servicii medicale legate de evoluţia sarcinii.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, se doreşte introducerea sistemului de coplată pentru ca românii să nu mai apeleze la serviciile medicale atunci când nu au neapărat nevoie. Totodată coplata va fi şi un instrument de stimulare a exigenţei pacienţilor faţă de calitatea serviciilor furnizate.

5551 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro