Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bistrițenii nu mai trebuie să stea la cozi la ghișee! Au la dispoziție Ghiseul.ro pentru plăți

16/12/2016 17:18:37 Ana ȘTEFĂNEL  
Plata taxelor și a impozitelor către ANAF se poate face, începând cu ziua de ieri, online. Persoanele fizice și PFA-urile nu mai trebuie să aștepte minute în șir la cozi pentru că pot accesa de acum site-ul ghiseul.ro.

«Debirocratizare: de azi, plățile pentru ANAF se pot efectua prin Ghiseul.ro», anunța ieri Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională prin intermediul site-ului oficial.

În același comunicat, ministerul explică și ce plăți vor fi efectuate online: «Începând de azi, încă o măsură de simplificare a birocrației vine în sprijinul cetățenilor. ANAF a fost înrolat în Ghiseul.ro, astfel încât taxele și impozitele pot fi plătite online. Prin înrolarea ANAF în Giseul.ro, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole. Totodată, pot fi plătite online contribuțiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asigurați, cât și amenzile judiciare». 

George Anghel, directorul executiv al Asociației de Plăți Electronice din România explică pe pagina sa de Facebook cum se pot efectua aceste plăți online:

1. A.N.A.F va fi accesibil doar celor autentificaţi - dacă nu aveţi cont folosiţi secţiunea Vreau Cont pentru a vă genera online contul personal cu Cartea de identitate şi un card bancar emis pe numele dumneavoastră.

2. A.N.A.F. va expune în Ghiseul.ro doar informaţii despre obligaţiile fiscale ale persoanelor fizice şi PFA (înregistrate în baza CNP, nu pe baza de CUI).

3. Ce se poate plăti către A.N.A.F. prin Ghiseul.ro? Contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: - impozit pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor - impozitul pe venituri din dividende - dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole.

4. Actualizarea informaţiilor despre sumele de plată aferente obligaţiilor fiscale către A.N.A.F. se va face pe site-ul Ghiseul.ro în maxim 5 zile lucrătoare de la data plăţii. Dovada plaţii se eliberează în momentul imediat următor finalizării acesteia şi se salvează în site, o copie fiind trimisă şi pe adresa de email a utilizatorului. - Clarificări: Regula la plăţile făcute pe Ghiseul.ro este ca informaţiile despre sumele aferente taxelor şi impozitelor se actualizează în timp real. În cazul A.N.A.F., însă din considerente de ordin tehnic, această actualizare imediată nu este posibilă, motiv pentru care chiar dacă aţi făcut plata şi aveţi dovada plăţii, informaţiile despre sumele de plată se vor actualiza pe site în câteva zile (5).

5. La prima autentificare în Ghiseul.ro vi se va solicita acordul cu privire la respectarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare a platformei. Sperăm ca această nouă funcţionalitate să uşureze misiunea plăţii taxelor şi impozitelor către A.N.A.F.

Sursă foto: APERO

2888 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro