An de an numărul mieilor sacrificaţi pentru sărbătorile de Paşte este tot mai mic. Dacă anul trecut în Bistriţa-Năsăud au fost tăiaţi 3.000 de miei, în acest an numărul acesta a scăzut la jumătate.
Traiul tot mai greu, salariile mici şi preţul ridicat al cărnii de miel i-au determinat pe mulţi să renunţe la tradiţionalele fripturi, ciorbe şi la drob.
„În cele două abatoare au fost sacrificaţi 590 de miei, iar în punctul de sacrificare special amenajat la Bistriţa - 1061”, anunţă reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud.
În întreg judeţul a fost amenajat doar un sigur punct de sacrificare, la Bistriţa, pe strada Tărpiului.
„Becleanul nu mai are punct de sacrificare al mieilor de trei ani de zile, iar în acest an nici la Năsăud nu a mai fost amenajat“,, mai explică reprezentanţii DSVSA BN.
Carnea de miel a fost scumpă în acest an, chiar şi în ultimele zile, preţul în magazine fiind chiar şi de până la 30 de lei pentru un kilogram. La târgul de pe strada Tărpiului kilogramul de miel viu s-a vândut chiar şi cu 12 lei.