Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  22 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Bistrița-Năsăud, primul județ din țară care va avea rangeri călare, care-i vor „taxa” pe nesimțiții care agresează natura

02/03/2017 16:29:46 Bianca SARA  
Începând din această primăvară, Bistrița-Năsăud devine primul județ din țară care va avea rangeri călare. Proiectul, de-a dreptul revoluționar în România, este pus la punct de un ONG dedicat mediului. Rangerii au ocupații dintre cele mai diverse: de la profesori până la manageri și medici veterinari.

Gal Ruralis, ONG-ul dedicat mediului pus pe picioare de Cristian Țetcu, pune la punct o echipă de rangeri călare, formată din oameni pasionați care sunt dispuși să-și sacrifice timpul liber pentru protejarea naturii.

Începând din această primăvară, rangerii voluntari vor patrula alături de caii lor pe diferite trasee care vor avea între două și patru ore. Rangerii vor fi dotați cu ochelari speciali, care vor avea încorporate camere foto și video, dar și cu telefoane inteligente.

La finalul fiecărei patrulări se va întocmi un raport, în care se vor nota cele descoperite pe traseu. Aceste informații vor ajunge mai departe în mediul online, pe hărți interactive, dar dacă va fi nevoie vor fi sesizate și instituțiile abilitate pentru a lua măsurile care se impun.

 „Avem medici veterinari, absolvenți ai facultății de Biologie sau Geografie, manageri, profesori de științe politice sau administrative, un inginer silvic, un jurnalist. În proiect este cooptată și o domnișoară din Cluj, studentă la Arte Plastice”, precizează Cristian Țetcu, managerul ONG-ului Gal Ruralis.

Pentru a putea fi acoperit întreg județul, Cristian Țetcu estimează că ar fi nevoie de 15-20 de rangeri. Deocamdată 7 persoane și-au manifestat dorința de a face parte din acest proiect inedit.

 „O activitate de monitorizare se desfășoară între 2 și 4 ore. Distanțele parcurse în acest interval depind de complexitatea terenului și problemele identificate. Vom dezvolta și hărți virtuale care vor prezenta cele găsite pe teren. Ulterior, în cazul ilegalităților administratorul de proiect informează instituțiile abilitate. Rangerul împreună cu managerul de proiect stabilesc traseele pentru monitorizare, iar la finalul deplasării se întocmește un raport. Pe parcursul monitorizării, folosindu-se soft-uri dedicate se înregistrează aspecte vizate de proiect (depozitare ilegală de gunoi, poluare, braconaj, tăieri ilegale de lemn, agresarea ariilor naturale)”, mai spune Țetcu.

13677 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro