Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015BISTRIȚA, TE IUBESC: Zurli - Cronică sentimentală

01/12/2015 17:08:57  
Vine Zurli la Bistrița! Am auzit în școli, am auzit în grădinițe, am auzit în parcuri, pe la colțuri de bloc și în timp ce așteptam la casă la supermarket. Și m-am bucurat de ce am auzit. Indiferent de contextul în care ei au ajuns aici, m-am bucurat pentru copiii acestui oraș.

Pentru că Zurli sunt, într-adevar, un fenomen. Și nu spun asta doar pentru că în ultimii ani nu am ratat vreun spectacol de-al lor, iar ei nu au ratat vreo petrecere de-a copiilor mei, și nici pentru că Mirela Retegan, fondatorul trupei, este „conțărancă” de-a noastră (ca s-o citez pe Felicia).

"Când spun că-mi plac bărbaţii taţi şi femeile mame, nu mă refer la drepturile unora sau la drepturile celorlalţi. Mă refer la drepturile copiilor. Pentru că orice copil are dreptul să aibă un tată fericit şi o mamă fericită”, scrie Mirela, într-una din postările de pe blogul personal. Acesta este principiul după care a construit „Gașca Zurli”.  Atentă la nevoile fetiței ei, a căutat mjiloace prin care să o crească echilibrată și fericită. Și ca să ne putem crește copii astfel, în primul rând trebuie să ne reeducăm noi ca și părinți, să ne eliberăm din capcana unei mentalități în parte deficitară și să evoluăm alături de cei mici. Gașca Zurli ne învață că educația se poate face și într-un mod amuzant și distractiv.

Copiii zilelor noastre manevrează butoanele televizorului și ale calculatorului încă din scutece. Bineînțeles, cu concursul nostru, al părinților. Mereu în criză de timp, alergăm în permanență din punctul A în punctul B; de foarte multe ori între cele două puncte se află copilul nostru, absorbit de un joc video sau un desen animat (aceste desene sunt tot mai abstracte și mai violente).

Atunci când au descoperit gadget-urile, m-am bucurat în prostia mea, pentru că am putut și eu să respir. Cinci minute pe tabletă, ca eu să pot învârti într-o cratiță fără să-l țin în brațe, nu am considerat că poate fi ceva atât de nociv. M-am mințit că acel canal de desene animate, la care ajunsese să se uite hipnotizat, este special pentru bebeluși. Când am sesizat pericolul, a fost aproape prea târziu.

Noroc că încă mai dețin controlul asupra telecomenzii. Și atunci cei ca și Zurli sunt gura de oxigen. Oxigenul care a fost respirat de sute de copii, la Bistrița. Timp de 50 de minute. Puțin pentru că „Tura-vura” (inițiații știu cine e) ne-a găsit în cele din urmă și a adus și ploaia cu ea. Suficient însă pentru ceea ce a însemnat pentru micii și mari spectatori. Am plecat de acolo fredonând și scriu acest material tot  fredonând „Am o căsuță mică...așa și așa...” Și s-au aprins și luminițele. Că vin Sărbătorile... cu lumină și veselie.

cu drag,

LINA

3133 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro