Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  18 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015BISTRIȚA, TE IUBESC: Toamna bistrițeană, un fel de Zilele Bistriței la nivel mai mic

05/10/2015 16:40:43 Vlad COSTINEA  
Ca orice om gospodar, sâmbătă am profitat şi eu de vremea bună şi m-am gândit că ar fi momentul perfect să merg la cumpărături de legume, să pun câte ceva la borcan pentru iarnă. Ştiam că e Toamna Bistriţeană în Viişoara, dar nu ştiam că pieţele din oraş o să fie închise din cauza asta. Ajung în piată din Decebal... e închisă.

După ce că nu am răbdare să stau la cumpărături, mai am de mers şi până în Viişoara pentru nişte amărâte de legume. Deja îmi trec prin cap o grămadă de idei şi încep un monolog:  „ - Bă, ce prostie! De ce să nu laşi şi pieţele deschise? Dă-o naibii de Toamna Bistriţeană că nu oricine îşi permite să meargă până acolo pentru nişte zarzavaturi. Bătrânii, de exemplu. Bă, da' de ce nu s-a gândit nimeni că se pierd nişte bani din cauza asta? Foarte mulţi dintre vânzătorii din piaţă stau acasă tot weekend-ul că nu pot merge la Heidenfeld. Deci clar, e o prostie."

Şi ajung eu la Heidenfeld, cu gândul că trec şi peste asta. Aud o orchestră ce cânta pe scenă ceva de Eric Clapton... mă ia o stare de bine şi îmi zic că o să fie frumos să mă învârt pe aici cu muzică asta. 2 minute m-a ţinut starea că în timp ce am mers către capătul târgului, am început să aud manele...Pfff... gata bucuria.

Zic să îmi iau nişte struguri şi mă îndrept spre un stand. O doamnă tare supărată mă întreabă câte kilograme vreau. Îi zic că două, doar să îmi aleg... începe tanti să se răstească la mine, că nu se alege, că ea pune. Am plecat de acolo cu un gust amar şi tot mai nervos pe faptul că a trebuit să mă duc până în Viişoara pentru aşa ceva. Merg mai departe şi mă apucă râsul când îl văd pe unu' că se împiedică de o piatră şi bagă o trântă. Nimic special, dar partea urâtă a fost că îşi purta băiatul pe umeri.

Ajung la un stand de unde mă apuc să îmi fac cumpărăturile şi pe lângă mine aud o voce ce felicită pe toată lumea. Mă întorc şi îl văd pe primar că îşi face rondul politic printre vânzători. Eeeh, nimic interesant, doar că el se dădea mare cunoscător într-ale legumelor şi l-am auzit zicând ceva de genul:

- Uite aşa trebuie să arate... (nu ştiu despre ce legumă vorbea), are culoarea care trebuie...

Nu ştiu ce mai zicea pe acolo că nu părea să fie nimic interesant, aşa că nu l-am mai băgat în seamă. A trecut pe lângă mine, a lăudat-o şi pe femeia de la care mi-am făcut cumpărăturile, apoi a mers mai departe. Soţul doamnei întreabă:

- Ce o vrut?

Ea îi răspunde:

- Apăi prostii de-a lor... să îşi mai facă nişte campanie...

M-a apucat râsul instant.

În rest, nimic interesant... aceiaşi ţigănuşi care apar şi cerşesc la fiecare eveniment ce se ţine acolo. Aaah, da... o rromâncă grasă cu un tricou mulat, cu sâni maaari şi lăsaţi. Cred că dacă mă chinuiam mă puteam ascunde pe acolo pe undeva la nevoie. Horror imaginea, oricum.

Îmi iau zarzavaturile să mă duc la maşină. Mare isterie în parcare, claxoane şi nervi. O tanti era supărată pe un taximetrist că a oprit să îşi lase clientul. Claxona nervoasă, gesticula şi înjura de zici că o ardeau flăcările iadului dacă mai aştepta câteva secunde. Săraca, mă gândesc, poate are lipsă de acţiune, altfel nu îmi dau seama de unde atâta grabă să parcheze 5 metri mai în faţă.

M-am dus de acolo înjurând printre dinţi din nou şi cu un gust amar. Per total, am văzut un fel de Zilele Bistriţei la nivel mai mic. Ideea e frumoasă cu Toamna Bistriţeană, dar problema e că nimeni nu învaţă nimic din anii trecuţi şi în fiecare an e la fel. Şi cea mai mare tâmpenie rămâne faptul că pieţele sunt închise în timpul evenimentului. Iar din asta nu are nimeni de câştigat nimic.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro