Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  57 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



BISTRIŢA, TE IUBESC: Dincolo de Romeo şi Julieta – pasiune, multă răbdare şi elevii extraordinari din clasa a XI-a A (CNAM)

07/02/2017 17:09:26 Ioana BRADEA  
Mai ales acum, când mulţi se plâng că „tinerii din ziua de azi” nu mai fac şi dreg ca pe vremuri – este o încântare şi o adevărată onoare să-i întâlneşti pe liceenii din a XI-a A şi să descoperi că merg împreună la filme, au curajul să-şi pună întrebări şi au curiozitatea de a descoperi răspunsuri...

Au câştigat, nu demult, marele premiu la concursul de film pentru amatori „Shakespeare Through My Eyes”, organizat de British Council Iași, cu filmul „Dincolo de Romeo şi Julieta”, totul pornind de la propunerea profesoarei lor de engleză – Karina Ciuruş: „Am început să facem un film fără să știm cum se face... Ne-am jucat de-a filmul și a ieșit ceva... Ideea de scenariu are la bază tehnica povestirii în povestire. Tot filmul a fost făcut numai de copii. E meritul lor. Avem copii grozavi, care un pic trebuie puși pe direcție și apoi se descurcă de minune...”, a povestit Karina Ciuruş pentru CNAMonline.

S-a filmat la Sinagogă, în Biserica Sfinţii Trei Ierarhi” de pe Odobescu, în cabinetul de filosofie al Colegiului Andrei Mureşanu”, în parc, la restaurantul „Rapsodia” sau la unul dintre copii acasă, iar recuzita a fost închiriată cu ajutorul unor sponsori sau chiar al elevilor care au contribuit cu o parte din bani.

M-am ocupat de mult timp de editare, aveam ceva experienţă în domeniu, dar niciodată până acum n-am aplicat-o într-un scurt metraj. Am muncit la montaj aproape o săptămână. Probabil nu mi-ar fi luat atât de mult, dacă aş fi avut ideea finală în cap de la început, dar m-am jucat destul de mult cu materialul pe care îl aveam şi totul s-a prelungit pe mai multe zile. Ca să faci montaj este nevoie doar de iniţiativă şi răbdare... Şi da, ajută şi să fii mai mult sau mai puţin cinefil...”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro Andrei Cotul care s-a ocupat de montajul filmului.

Andrei Cotul a recunoscut că se va ocupa şi în viitor de film-making, fără să-şi imagineze totuşi o carieră în asta: Este de viitor, şi nu mă sperie că ar fi complicat, dar nu mă prea văd făcând asta pe viitor. Iniţial am vrut să merg la Litere, dar încă nu sunt prea sigur. Aş avea la dispoziţie o gamă destul de largă de opţiuni, începând cu domeniul economic până la informatică. Am foarte mare noroc cu părinţii, pentru că mă susţin, orice aş alege. Da, a fost o perioadă în care şi-ar fi dorit să merg la Medicină, dar asta sigur nu se va întâmpla”, a recunoscut Andrei Cotul.

A fost o groază de material filmat, am mai dat şi eu idei cum să se filmeze unele cadre, dar de filmarea efectivă s-a ocupat Patric Ban şi Maria Leşan – câteva scene. Au fost zile în care am stat şi câte 4-5 ore. Am folosit un DSLR, făcut nu neaparat pentru filmări, dar în final ne-am descurcat cu ce am avut. Unele cadre au fost filmate şi de câte 10 ori, s-a adunat destul de mult până la final...”, a mai explicat Andrei Cotul pentru Bistriţeanul.ro.

Dincolo de marele premiu – un aparat foto DSLR Canon EOS 700D (18MP / obiectiv EF-S 18-55mm) – care va fi folosit şi pe viitor în proiecte similare de elevii clasei a XI-a A – Andrei Cotul a mărturisit că şi-a dat seama că se poate descurca şi cu proiecte mai ample: Am mai descoperit unele chestii pentru editing, şi, probabil cel mai important este că m-am distrat pe tot parcursul proiectului...”, a mai spus Andrei Cotul.

În succesul documentarului Dincolo de Romeo şi Julieta au fost implicaţi Maria Carmen Leşan (regie şi scenariu), Andrei Cotul (montaj), Patric Ban (operator imagine), iar din distribuţie fac parte Dan Cîmpan, Alin Rus, Bianca Rus, Alexandra Bogdan, Petra Beserman, Murgu Paul, Andrada Zagrai, Dana Falub (personaje), Diana Mărăndel, Diana Nechita, Octavia Ungur, Andreea Chiorean, Ana-Maria Vîrvăruţi, Oana Varvari, Adina Bojor, Lavinia Bora, Andrei Sara, Iulia Furnea, Alexandra Matei, Diana Dedean, Ioana Filipaş (figuranţi). Voice over: Andrei Benţa (CNLR).

– va urma –

4877 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro