Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Bistrița, în top 3 cele mai „verzi” orașe din țară

10/09/2017 09:04:02 Bianca SARA  
Uniunea Europeană recomandă fiecărui centru urban important să asigure cetățenilor săi cel puțin 26 de metri pătrați de spațiu verde. Bistrița se regăsește în top 3 cele mai „verzi” orașe din țară, oferind 43 de metri pătrați de verdeață fiecărui cetățean.

Fiecare locuitor din orașele Europei ar trebui să asigure măcar 26 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare cetățean, cel puțin asta recomandă Uniunea Europeană. În anul 2000, fiecare bistrițean avea 11 metri pătrați de spațiu verde. În 2015, s-a ajuns la 43 de metri pătrați, Bistrița fiind pe locul 3 în țară din acest punct de vedere.

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, Bistrița este pe locul 3 al celor mai verzi centre urbane din țară. Pe primul loc este Baia Mare, care asigură 141 de metri pătrați per cetățean, iar pe locul al doilea Miercurea Ciuc cu 46 de metri pătrați.

Doar 9 centre urbane din țară asigură minumul de spațiu verde recomandat de UE pentru cetățenii lor. Este vorba despre: Baia Mare, Miercurea Ciuc, Craiova, Suceava, Călărași, Satu Mare, Bacău, Oradea și Bistrița.

Cel mai prost stau din acest punct de vedere orașele: Brașov, Arad, Târgu Jiu, Tulcea, Giurgiu și Focșani, care oferă mai puțin de 10 metri pătrați de verdeață per persoană.

10480 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro