Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a reușit să centralizeze datele venite din teritoriu legate de efectele pe care le-au avut inundațiile din ultimele două zile în județul nostru. Datele arată că au fost afectate peste 200 de case și 100 de persoane au fost evacuate din calea apelor.
„Au fost afectate 23 de unități administrativ-teritoriale, cu 42 de localități aparținătoare. Au fost evacuate preventiv 100 de persoane din aceste localități, în special din localitatea Gledin, comuna Monor și din Petriș, comuna Cetate. Persoanele au fost evacuate preventiv pentru că inundațiile s-au produs după-amiază și pentru a evita apariția unor probleme pe timpul nopții au fost evacuate. La Petriș, 30 de persoane au rămas în căminul cultural și li s-a asigurat hrană, apă, inclusiv pături și saltele, ceilalți până la 100 s-au cazat pe la rude, vecini. A doua zi, toate persoanele s-au întors la locuințele proprii”, a prezentat bilanțul inundațiilor care au lovit județul în această săptămână, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, col. Costantin Florea.
„Ca și locuințe afectate au fost 203, din care în 201 a fost apă prin beci și în locuințe și două dintre acestea nu mai sunt locuibile, ambele de la Petriș. Apele au afectat și 172 de anexe gospodărești, trei fiind distruse în totalitate, au fost afectate și cinci obiective sociale. De asemenea, au fost afectați 4 km de drum național, 7,8 km de drumuri județene, 45 km de drumuri comunale și 168 de poduri și podețe", a mai spus șeful ISU.
Nici terenurile agricole, pășunile sau pădurile nu au scăpat de furia naturii, bilanţul CJSU arătând că au fost inundate 235 de hectare de terenuri agricole, 52 de hectare de pășuni și fânețe, 22 de hectare de pădure au fost doborîte de apă și vânt și 37 de fântâni au fost inundate.
Conform centralizării făcute de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cele mai afectate localități sunt Telciu, Monor, Șieuț, Târlișua și Cetate.