Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  18 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Berni Szocs e în stare de şoc după moartea de meningită a tenismenei Valeriei Borza!

20/12/2013 09:43:52 SPORTUL BISTRITEAN  
Cea mai bună sportivă bistriţeană în 2013, Bernadette Szocs, este în stare de șoc după ce colega ei de cameră, Valeria Borza a murit ieri după-amiază în Franța, din cauza unei meningite. Distrusă de moartea prietenei sale, Berni se teme să nu fie și ea infectată cu bacteria care a dus la moartea Valeriei.

Răpusă de meningită! Fosta jucătoare a Bistriţei, Valeria Borza, a încetat din viaţă la 29 de ani! - anunță sportulbistritean.ro

Valeria Borza s-a născut la Caransebeş, dar la 13 ani a venit la Centrul Olimpic de la Bistriţa, unde a jucat până la 18 ani pentru CSM. S-a transferat apoi în străinătate, iar în prezent juca în Franţa, fiind coechipieră cu Bernadette Szocs.

Ieri dimineaţă se îndrepta spre un autobuz care urma să o ducă spre aeroportul din Charleroi pentru a veni în România. Jucătoarea a acuzat dureri de cap extrem de puternice, a fost transportată la spitalul din Roubaix, unde a fost dusă la secţia de reanimare, dar a intrat rapid în comă.

Diagnosticată cu meningită bacteriană, Valeria Borza a încetat din viaţă la ora 18.15.

"Cea mai bună sportivă bistriţeană în 2013, Bernadette Szocs e afectată serios de moartea coechipierei sale de la Lille, Valeria Borza" - mai scrie sportulbistritean.ro.

Stăteau împreună şi erau bune prietene. Cei care au luat legătura cu Berni spun că plânge non stop şi că e speriată să nu fie contaminată şi ea cu aceeaşi bacterie care i-a provocat Valeriei meningita.

În vara acestui an, Bernadette Szocs s-a transferat în Franţa, la o echipă de prima ligă din Lille. Transferul a fost intermediat de Valeria Borza, care juca acolo de câţiva ani.

Berni şi Valeria se cunoşteau de la Bistriţa, dar şi de la loturile naţionale, chiar dacă diferenţa de vârstă dintre ele este de 10 ani. Meningita bacteriană este o infecţie gravă a fluidului din măduva spinării şi a celei care înconjoară creierul. Sunt trei tipuri de bacterii care pot cauza această boală. Aceste bacterii trăiesc adesea în organismul uman, cel mai frecvent la nivelul nasului şi al gâtului fără să provoace afecţiuni. Totuşi, aceste bacterii pot provoca meningită dacă pătrund în circulaţia sanguină. În România, meningita bacteriană are o rată de mortalitate de peste 50 la sută. Cei care se salvează pot rămâne cu sechele grave. Meningita bacteriană se transmite de obicei prin intermediul salivei sau a secreţiilor nazale infectate.

"Antrenorii bistriţeni de tenis de masă au luat legătura cu Bernadette Szocs şi cu fratele ei Hunor Szocs. Ei spun că Berni a fost de urgenţă la un control medical şi că în proporţie de 99 la sută nu are nici o legătură cu bacteriile care au provocat moartea Valeriei Borza. Pentru orice eventualitate, a început un tratament cu antibiotice şi în următoarele două zile va fi sub observaţia medicilor. Nu a fost internată în spital, dar i s-a recomandat să rămână în oraş" - mai scrie sportulbistritean.ro.

5881 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro