In Piata Decebal, bucate absolut delicioase si oarecum rare ii asteapta pe bistriteni in cele trei zile de sarbatoare. Este vorba de porcusor de lapte la protap, berbecut la protap si multe alte delicatese ce asteapta sa fie gustate de pofticiosi.
Intr-o atmosfera de sarbatoare, bistritenii sunt asteptati la Toamna Bucatelor de la Jupanu, eveniment organizat de catre firma Agroinvest, sa deguste dintr-o gama variata de bucate preparate din carnea de porc, in special. Berbecutul la protap, porscusorul si taurasul la protap sunt surprizele din acest an ale evenimentului.
Cei care vor sa guste din aceste delicatese sunt asteptati in Piata Agroalimentara Decebal timp de trei zile. De asemenea, mai poate fi gustata si tocanita de oaie cu mamaliguta sau iahnia de fasole cu carnacior.
“Bistritenii au inceput deja sa cumpere berbecut, porcusor si tauras la protap. Acestia au ales in mod special tocanita de oaie cu mamaliguta, insa toate s-au vandut ca painea calda. In continuare ii asteptam pe bistriteni sa vina sa guste din delicatesele noastre variate. De asemenea, mai avem si iahnie de fasole cu carnati. Cei care vor sa cumpere un berbecut intreg au de asteptat cam doua sau trei ore pana acesta se face”, a povestit pentru Bistriteanul.ro unul dintre bucatarii de la eveniment.
Bistritenii pot cumpara aceste delicatese la preturi acceptabile: 100 de grame de berbecut la protap se vinde cu 15 lei.
Asadar cei care duc dorul vremurilor bune de sarbatoare sunt asteptati in Piata Decebal, sa asculte muzica buna, sa bea un pahar de vin ori tuica si sa manance bucate alese, ca de sarbatori.
Sebastian CHIS