Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  64 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Becleanul se dezvoltă cu ajutorul banilor europeni și a parteneriatului „GAL - Ținutul Haiducilor”

20/03/2016 10:52:36 Adrian SOLCAN  
Așa cum aţi aflat deja, administrația publică locală din orașul Beclean se dezvoltă armonios către obiectivul de a deveni cel mai important pol turistic al județului Bistrița-Năsăud. Viziunea orașului Beclean este de a-și desăvârși dezvoltarea și modernizarea printr-o acțiune comună cu alte 18 unități administrativ teritoriale.

Luna martie a dat startul unei finanțări europene prin lansarea proiectului „Dezvoltare prin inovare și tradiție în noul parteneriat GAL Ținutul Haiducilor”, implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ca autoritate contractantă.

Susținerea materială, cu o valoare eligibilă de 15.946,80 euro, vine pe filiera Uniunii Europene și a Guvernului României, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Ca obiectiv general, proiectul al cărui beneficiar este Asociația Grupul de Acțiune Local (GAL) „Ținutul Haiducilor” vizează creșterea capacității de colaborare la nivel teritorial în scopul elaborării strategiei de dezvoltare locală pentru zona preponderent rurală aflată în partea vestică a județului Bistrița- Năsăud, ce cuprinde localitățile de pe afluenții Someșului Mare, între Valea Ideciului (Runcu Salvei), Valea Gârboului (Cuzdrioara), Valea Meleșului (Chiochiș) și Valea Lechinței (Lechința), teritoriu ce include și orașul Beclean.

În mod specific, ideea presupune informarea actorilor interesați din acest teritoriu (cetățeni, persoane din mediul privat, ONG și administrație publică) cu privire la programul LEADER și mobilizarea lor la implicare în elaborarea Strategiei de dezvoltare locală (SDL) a teritoriului LEADER „Ținutul Haiducilor”, pe baza unor activități de consultanță și documentare publică în măsură să asigure suportul de specialitate și aplicarea celor mai bune practici în domeniu.

Intenția este de a crea un cadru organizat de implicare, prin constituirea unor grupuri de lucru la nivel de unitate administrativ-teritorială, care să convină asupra conținutului și a formei finale a strategiei de dezvoltare locală.

Teritoriul Leader acoperit de Asociația Parteneriat GAL „Ținutul Haiducilor” pentru care se va elabora Strategia de Dezvoltare Locală este format din 19 unități administrative-teritoriale. Are o suprafața de 1.306,16 kilometri pătrați, o populație de 61.045 locuitori cu o densitate de 46,73 loc./kilometru pătrat.

Cele 19 unități administrativ-teritoriale sunt orașul Beclean și comunele Braniștea, Căianu Mic, Ciceu-Giurgești, Ciceu-Mihăiești, Chiuza, Cuzdrioara, Negrilești, Petru-Rareș, Runcu Salvei, Spermezeu, Tîrlișua, Uriu, Zagra, Matei, Nușeni, Lechința, Șieu-Odorhei, Chiochiș care formează un teritoriu omogen.

Din cele 19, cinci nu au fost incluse în GAL-uri finanțate prin LEADER-PNDR 2007-2013, respectiv comunele: Chiochiș, Nușeni, Lechința, Matei, Șieu-Odorhei.

3556 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro