Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015BECLEAN: Şi-a vizitat prietenii, iar înainte să plece, le-a șterpelit o grămadă de bani

27/03/2018 10:24:12 Cristina MILEA  
O femeie de 45 de ani din Beclean şi-a vizitat prietenii zilele trecute, iar la plecare le-a făcut acestora şi o „surpriză”: nu a vrut în ruptul capului să plece cu mâna goală, așa că s-a „servit” singură din economiile familiei, șterpelind o sumă impresionantă. Oamenii au fost nevoiți să sune la 112. Ce s-a întâmplat cu hoața:

O femeie de 45 de ani din Beclean şi-a vizitat prietenii la acest sfârşit de săptămână, dar nu s-a îndurat să plece cu mâna goală - așa că şi-a însuşit suma de 1.400 de lei.

La nici un sfert de oră de la plecarea acesteia, proprietarii şi-au dat seama că le lipseşte o sumă importantă de bani şi au sunat imediat la 112.

Jandarmii din cadrul Plutonului Beclean s-au deplasat la adresa indicată unde au primit informaţiile necesare cu privire la această faptă. Imediat aceştia au pornit în căutarea femeii, aceasta fiind găsită în zona Gării. Jandarmii au întocmit pe numele ei actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228, alin. 1, Cod Penal, acte care au fost înaintate Poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

*****

În ultimele 48 de ore, jandarmii au constatat mai multe fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Astfel, în aria de competenţă au fost aplicate sancţiuni pentru apelarea în mod nejustificat la mila publicului, tulburarea liniştii publice, gesturi obscene, participare la scandal, nesupravegherea animalelor care pot prezenta un pericol pentru alte persoane.

Conform prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 4.100 de lei, se mai precizează într-un comunicat semnat de Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul. 

*****

Un bărbat de 43 de ani din Bistriţa a ridicat de la sol o dronă, cu scopul de a efectua filmări în zona unde se desfăşura expoziţia canină, din cartierul Viişoara.

Conform prevederilor legale în vigoare acest lucru se poate efectua doar dacă proprietarul posedă un certificat de înmatriculare sau identificare şi autorizaţie de navigabilitate.

Pentru că bistrițeanul nu deţinea aceste documente, pe numele său au fost întocmite actele de sesizare pentru exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificate de înmatriculare sau identificare şi un certificat sau autorizaţie de navigabilitate sau documente echivalente, conform prevederilor O.G. nr. 29 din 1997, republicată, privind Codul Aerian, art. 103, alin. 1, lit. a.

Jandarmeria vă recomandă:

Toţi cei interesaţi de folosirea dronelor trebuie să cunoască şi prevederile legale în vigoare din acest domeniu de activitate. Astfel, conform legii se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă următoarele fapte:

a) exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificat de înmatriculare/identificare şi un certificat/autorizaţie de navigabilitate ori documente echivalente;

b) nerespectarea restricţiilor impuse prin reglementările specifice referitoare la zonele supuse servituţilor aeronautice sau prin avizele emise de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, de către persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 78, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului;

c) efectuarea de operaţiuni de transport aerian public fără deţinerea licenţei de operare şi/sau a certificatului de operator prevăzute la art. 50 alin.

  • (1), dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului;

d) inscripţionarea neconformă cu certificatul de înmatriculare/identificare sau suprimarea mărcilor de inscripţionare. 

  • (2) Fapta prevăzută la lit. a), săvârşită după refuzul eliberării certificatului de înmatriculare sau a certificatului de navigabilitate, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani. 

De asemenea, în conformitate cu Hotărârea nr. 912 din 2010, pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor în spațiul aerian național, precum și a condițiilor în care decolarea și aterizarea aeronavelor civile se pot efectua și de pe/pe alte terenuri sau suprafețe de apă decât aerodromurile certificate dronele cu masa maximă de decolare mai mica sau egală cu 150 de kg pot fi operate dacă:

a) deține un certificat de identificare emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sau un certificat de înmatriculare ori un document echivalent emis de alt stat;

b) în cazul în care aeronava are o masă maximă la decolare mai mare de 15 kg, deține un permis de zbor național emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sau un document de certificare tehnică echivalent emis de alt stat, recunoscut de Autoritatea Aeronautică Civilă Română;

c) aeronava este asigurată, după caz, conform legii, pentru daune produse terților. Ordinul nu se aplică aeromodelelor și dronelor care cu masa maximă la decolare mai mică sau egală cu 1 kg, atât timp cât:

  • sunt operate într-o zonă deschisă, fără construcții cu destinația de locuință;
  • sunt operate fără depășirea câmpului vizual al persoanei care asigură comanda aeronavei de la sol, dar nu mai mult de 150 m distanță pe orizontală și de 100 m distanță pe înălțime față de această persoană;
  • nu au montate pe ele aparatura pentru filmare sau transmisie de date. 
3651 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro