Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  37 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bătălia mall-urilor se mută în instanță! Cine pe cine contestă și ce se va întâmpla cu construcțiile:

28/05/2017 13:41:08 Raluca NECHITI  
Două mari grupuri de firme au început anul acesta construcția a două mall-uri la Bistrița. Mai harnici au fost cei care amenajează mall-ul în spatele pieței de la ruși, care au spus că vor finaliza lucrările în septembrie. Săptămâna trecută au început lucrările și la al doilea mall, lângă Kaufland, iar războiul s-a mutat în instanță...

Încă de anul trecut, primarul Ovidiu Crețu spunea că există două grupuri de firme care vor să dezvolte la Bistrița două retail parkuri, ambele pe Calea Moldovei - unul pe partea dreaptă a DN 17, lângă Kaufland și un altul pe partea stângă, în spatele pieței de la ruși și a complexului Penny - Altex, pe terenul fostei companii UCTA.

„Este o competiție între cei care vor să realizeze acum mall-uri la Bistrița. Și unul și celălalt știu că cine termină primul își ia clienții pentru că oamenii nu vor fi în două locuri (...). Cel puțin pe documente este un război - acum fiecare vine și spune că i-ar trebui mâine documentele. Suntem foarte interesați să-i sprijinim pentru că vrem să avem astfel de centre în Bistrița”, spunea primarul Ovidiu Crețu la începutul lunii decembrie.

Previziunile primarului s-au adeverit și anul acesta a început oficial construcția celor două zone de shopping.

Mai harnici au fost cei de la SC Matrix Development SA și SC Selgros Cash & Carry SRL care au achiziționat o suprafață de 67.000 m² încă din 2008, teren situat în spatele pieței de la ruși, unde a funcționat fosta companie UCTA. Începând din iarna lui 2016 și-au pregătit documentația și la începutul lunii februarie au început lucrările pentru amenajarea primului magazin al celor de la  SC Selgros Cash & Carry SRL. Magazinul Selgros face parte dintr-un proiect nou de dezvoltare al companiei și va avea o suprafață de vânzare de 4.000 m², mai mică decât în magazinele standard Selgros, însă oferta va fi aceeași în cazul produselor alimentare. Acest Retail Park va avea 22 de magazine diferite, centrul urmând să fie de tip galerie comercială. Dezvoltatorii, printre care și compania Element Development, anunțau că magazinul Selgros se va deschide în prima jumătate a anului 2017, iar întreaga galerie comercială va fi gata în septembrie.

Săptămâna trecută cei de la Mitiska Reim, grup de firme din care face parte și SC Apple Development SRL  au început oficial lucrările la construcția noului mall care va fi lângă Kaufland și se va numi B1 Retail Park.

Nici nu au apucat bine să se sape primele gropi că vecinii de vizavi i-au contestat în instanță, solicitând anularea unui certificat de urbanism emis de Primăria municipiului Bistrița în urmă cu câțiva ani pentru realizarea acestei investiții.

Deocamdată instanța nu a stabilit un prim termen de judecată în acest dosar.

Totuși, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiul Bistrița, Mihai Ruști, spune că deși compania a contestat certificatul de urbanism emis de municipalitate în urmă cu câțiva ani, lucrările pot continua până la stabilirea unei sentințe definitive.

„Cât timp instanța nu dispune suspendarea lucrărilor, cei care construiesc pot să își continue liniștiți treaba. Este vorba despre un certificat de urbanism pe care una dintre companii îl contestă, un certificat de urbanism emis în urmă cu câțiva ani. Așteptăm deocamdată decizia instanței și, în funcție de aceasta, urmează să fie stabilite măsurile care se vor lua sau actele care se vor reface”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro Mihai Ruști.

B1 Retail Park va fi amenajată după Kaufland, în zona în care Global Trade Center cerea încă din anul 2009 actele necesare amenajării unei zone de shopping de 26.000 de metri pătrați, care ar fi trebuit finalizată până în 2012. Galleria Bistrița ar fi trebuit să fie construită pe două nivele, primul nivel ar fi urmat să aibă mai multe magazine și un supermarket de 2.400 m², iar al doilea nivel era gândit pentru zona de food court, cafenele, dar și cinematograf. Mallul era prevăzut cu parcare de 850 de locuri.

Noua companie care a achiziționat terenul, SC Apple Development SRL intenționează să amenajeze un ansamblu comercial pe un singur nivel şi nu a preluat proiectul vechiului mall.

 

16649 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro