Peste 600 de copii sunt înscrişi și în acest an în clasele de step-by-step din Bistrița. Cererea este mare, iar părinţii au luat cu asalt clasele care promit o altfel de educaţie decât cea clasică. Contează mult în alegerea părinților și că temele se fac sub supravegherea dascălilor, iar copiii sunt în siguranță până după-masa.
Abia a început şcoala, iar clasele step-by-step sunt luate cu asalt de părinţii care vor o altfel de educaţie pentru copiii lor. Cu un program divers şi interactiv, elevii din clasele pregătitoare dobândesc abilităţi pentru a-şi învinge timiditatea şi pentru a se afirma de fiecare dată.
În Bistriţa, numărul elevilor înscriși crește de la un an la altul. „La nivelul municipiului sunt 28 de clase de step-by-step în care sunt înscrişi 612 elevi”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro Monica Buboly, inspector şcolar pentru educaţie permanentă. Deși cererea ar fi mult mai mare, clasele nu se pot înmulți în raport cu cererea părinților, costurile fiind destul de mari având în vedere că nicio clasă în care se predă în acest sistem nu poate funcționa fără doi învățători, care-și îmaprt în mod egal timpul petrecut zilnic cu copiii.
Foarte puțini părinți cunosc ce presupune în detaliu acest sistem de învățământ și îl preferă doar pentru că e mai comod pentru ei și sigur pentru supravegherea și educația copiilor. În timp ce copiii din clasele tradiționale pleacă la ora 12.00 din școli, cei de la step-by-step rămân să ia masa în școală și mai departe își fac temele cu învățătorul de după-masă sau au activități recreative. Aceste clase nu sunt însă accesibile oricui presupunând cheltuieli cu masa copiilor și, uneori, rechizite suplimentare.