Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bariera de la Palatul Culturii este amplasată ilegal în zonă. Părinții o consideră inutilă

24/10/2017 10:34:36 Ioana BRADEA  
Este interzis să amplasezi bariere care să stopeze traficul în zona unui monument istoric precum Centrul Cultural Municipal, fără avizul Ministerului Culturii. Părinții care își duc copiii la căminul din zonă sunt revoltați și furioși pe felul în care se desfășoară traficul acolo în fiecare dimineață și după-amiază. „Eu o consider total inutilă...”

O mămică revoltată ne-a scris pe adresa redacției, în legătură cu bariera montată în apropierea Centrului Cultural Municipal – nemulțumită de felul în care se desfășoară traficul în zonă în fiecare dimineață și după-amiaza, când părinții își iau copiii de la grădinița din zonă.

Sunt o mămică nemulțumită, deoarece nu sunt suficiente locuri de parcare pentru a putea lăsa copiii la căminul din zonă. Pentru 5 minute cât ar dura lăsarea unui copil la cămin, ne confruntăm mereu cu aceeași problemă! O oră dimineața de la 7:30 la 8:30 ar fi suficient dacă ne-ar înțelege primăria sau cine se ocupă de acea barieră… Eu o consider total inutilă și nu doar eu, ci toți părinții care își duc copiii la cămin.. După-amiaza, de la 16:00 la 17:00, din nou se complică lucrurile, pentru că atunci este cea mai aglomerată perioadă. Să nu mai vorbesc de lucrările din zonă pe care le-au lăsat nefinalizate, încât ne stricăm pur și simplu mașinile...!”, ne-a scris mămica.

Problemele cu bariera din zona Palatului Culturii nu se opresc, însă, aici. „Conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice – în preajma unor monumente de Clasa A, cum este și fosta Casă a Meseriașilor, este interzis să faci amplasări de bariere care să stopeze traficul în zonă, nu ai voie să amplasezi acolo nici bannere, nici panouri publicitare, nici bănci sau alte obiecte de mobilier urban – fără avizul Ministerului Culturii. Amplasarea acelei bariere în apropierea Centrului Cultural Municipal este o infracțiune”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Alexandru Uiuiu, șeful Direcției pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Instituția care se ocupă de protejarea monumentelor istorice în județ a transmis o atenționare celor de la Centrul Cultural Municipal chiar în momentul în care au montat inițial bariera, însă nu au avut șansa de a primi un răspuns.

Am auzit că a fost stricată și dată jos zilele trecute, însă au pus alta nouă în loc. În mod normal, am trimis o atenționare prin care am solicitat oprirea lucrărilor și revenirea la faza inițială, în vederea obținerii avizului necesar din partea Ministerului Culturii, pe baza unui proiect urbanistic și architectural. Însă nu am primit nici în ziua de azi un răspuns sau o justificare, prin urmare am interpretat această tăcere drept o sfidare a legii. Am trimis notă de constatare la Poliție, precizând că am constatat că în zona unui monument istoric de clasă A se execută lucrări ilegale…”, a mai punctat Alexandru Uiuiu.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro