Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  46 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bani cu nemiluita pentru pârtia de schi și defrișări pentru a fi extinsă

26/10/2017 19:24:02 Ana ȘTEFĂNEL  
Urmează alte investiții în pârtia de schi. Chiar dacă n-a fost niciodată funcțională, toate lucrurile sunt puse la punct pentru extinderea acesteia. De asemenea, s-au alocat sume importante de bani pentru studii de fezabilitate în vederea construirii de grupuri sanitare și a unor adăposturi pentru utilaje.

Chiar dacă pârtia de milioane de euro de pe Dealul Cocoșului nu a funcționat niciodată și nimeni nu poate să spună cu siguranță dacă bistrițenii se vor putea bucura de ea măcar anul acesta, investițiile continuă acolo.

Astăzi, consilierii municipali au aprobat două proiecte de investiții în zonă, proiecte inițiate de primarul Ovidiu Crețu.

Toalete și adăposturi pentru utilaje

Primarul Ovidiu Crețu a declarat astăzi că cele două grupuri sanitare existente în zona pârtiei nu sunt de ajuns: „Am considerat că nu sunt suficiente și am propus să suplimentăm cu o clădire destinată grupurilor sanitare”.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, sunt prevăzute cheltuieli pentru studii de fezabilitate în vederea realizării unor construcții pentru adăpostirea utilajelor aferente pârtiei de schi.

Obiectivul principal al acestei investiții este cresterea gradului de confort si dotare a pârtiei de schi, prin realizarea de grupuri sanitare care pot fi utilizate atât de către beneficiarii ocazionali (turiști, sportivi, elevi etc. ) cât și de către personalul de deservire a pârtiei de schi. Clădirea propusă pentru această destinație va dispune și de spațiu destinat centralei termice și depozitării materialelor de întreținere a curățeniei.

De asemenea, un obiectiv important al investiției îl constituie protejarea și întreținerea utilajelor și accesoriilor care deservesc pârtia de schi având ca rezultat conservarea lor și creșterea duratei lor de folosire, păstrarea lor în spații sigure pentru integritatea lor și siguranța la incendiu. Utilajele și accesoriile care deservesc pârtia de schi sunt depozitate în condiții improprii (sub cerul liber) putând fi afectate de condițiile meteo. Construcția propusă, având structura de rezistență metalică, închideri laterale și învelitoare din panouri termoizolante, va asigura gararea și întreținerea ratracului, depozitarea în extrasezon a acestuia, a tunurilor de zăpadă și a celorlalte dotări și accesorii”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

 

Chiar dacă unii consilieri locali au fost vocali împotriva alocării altor sume pentru lucrări în zona Wonderland, până la urmă, votul a decis ca acest lucru să se întâmple. Astfel, pentru aceste cheltuieli, din bugetul local au mai fost alocați 208.000 euro.

 

Încă un traseu pe pârtie - vor dispărea 5.000 metri pătrați de pădure 

 

O altă modificare în zona pârtiei de schi va fi amenajarea unui nou traseu, unul mai ușor, pentru a putea fi folosit de începători sau de elevii care vor avea acces pe pârtie: Obiectivul pârtia de schi Cocoş din cadrul Complexului Sportiv Polivalent din Municipiul  Bistriţa, localitatea componentă Unirea, a fost finalizat în prima parte a anului 2017. Pe anumite porţiuni,  gradul de dificultate al pârtiei este mediu spre dificil. În acest sens, se impune realizarea unei variante ocolitoare,  ca alternativă la cea existentă, care să permită practicarea schiului de agrement în condiţii de siguranţă pentru toate categoriile de utilizatori”.

 

Pentru amenajarea acestei variante ocolitoare e necesară defrișarea a 5.000 mp de pădure. Fondul forestier din zonă aparține Consiliului Local al municipiului Bistrița, astfel că a fost nevoie de acord pentru ca acest lucru să devină realizabil. 

 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național a suprafeței respective de pădure proprietatea publică a municipiului Bistrița în vederea extinderii pârtiei de schi a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi.

 

Suprafața totală pe care se va realiza extinderea este de 24,4 ha.

7509 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro