Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  71 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bacteria ucigașă Clostridium Difficile face victime în Spitalul Județean. Oficial, nu există!

07/05/2014 13:41:46 Claudia ANDRON  
Bistrițeanul.ro are dovada că bacteria ucigașă, Clostridium Difficile, este prezentă și tratată cu superficialitate în Spitalul Județean din Bistrița deși la Bârlad s-au luat ieri măsuri drastice după ce într-o secție de spital au fost diagnosticați 19 bolnavi, printre care și o asistentă. Oficial, ne merge bine. La DSP nu s-a raportat nimic.

”E obligația mea morală să anunț, să se știe, să știe și alții care au fost internați recent în Spitalul Județean că în spital este această bacterie. Să cunoască simptomele (diaree, febră, greață, vărsături) și să ia măsuri. Nimeni din spital nu spune că există această bacterie, noi am aflat făcând o analiză la un laborator privat. În spital se tratează cu superficialitate și, mai important, NU se iau măsuri care să preîntâmpine contaminarea la alți bolnavi” - și-a început povestea în fața reporterului Bistrițeanul.ro o doamnă, aparținătoarea unui bolnav diagnosticat cu această bacterie periculoasă, Clostridium Difficile, supranumită ucigașă de la rezistența la antibiotic.

Bacteria se transmite foarte ușor în spitale și face ravagii în cazul bolnavilor cu o imunitate scăzută

Prezența acestei bacterii în spitalele din România a fost semnalată de presă încă de anul trecut. În iulie 2013, Pro TV semnala un Focar de infectie la spitalul din Timisoara. Bacteria care a ucis un om se ia de pe clante si mobila , în care se prezenta cazul unui bărbat de 56 de ani care deși operat cu succes a murit la câteva zile după ce a contactat în spital temuta bacterie. Ieri, un alt subiect pe aceeași temă anunța că O bacterie ucigașă a răspândit panica într-un spital din Bârlad după ce au fost diagnosticate 19 persoane din secția de Boli Interne cu Clostridium Difficile, printre care și o asistentă.

La Bistrița, oficial nu este raportat niciun caz, conform declarațiilor date de dr. Doina Petri, director adjunct al DSP BN. ”Nu avem semnalate astfel de cazuri în spital. Sunt raportate bolile diareice acute. Dacă într-un salon sunt mai mult de trei cazuri de boală diareică acută se declanșează o anchetă epidemiologică. Vom face și noi verificări. Oricum, un astfel de diagnostic se pune sigur cu confirmarea de la București” - a mai spus dr. Petri.

Dacă vrei să afli dacă ai contactat o boală din spital, plătești! Nu e o analiză care să se facă gratis la Bistrița

- și tratamentul e pentru cei avuți, dacă ai norocul să ți-l și prescrie cineva pe cel mai bun

Aparținătorii care au contactat redacția ne-au povestit că bolnavul, în vârstă de 73 de ani, a fost internat în 24 martie în secția de Boli Cronice a Spitalului Județean cu o bronșită acutizată. I s-a administrat un tratament cu antibiotic, la care bolnavul a răspuns bine și a fost externat în 3 aprilie 2014. În seara în care a ajuns acasă, bolnavul a început să se simtă rău. Au început episoadele diareice, cu 5 scaune în prima zi, iar apoi s-a ajuns la 10, febra, greață. După trei zile în care starea nu s-a ameliorat deloc, în miezul nopții a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Bistrița. I s-au făcut perfuzii și analize și a fost repartizat la secția Infecțioase cu diagnosticul Enterocolită. Dimineață, la internare a fost preluat de o asistentă și o infirmieră. Familia a precizat din start că abia fusese externat din spital și că starea de rău apăruse la câteva ore de la externare. Rezultatul analizelor făcute în spital au arătat doar faptul că bolnavul NU avea Shiegella si Salmonella. Atât. Cum bolnavul se simțea din ce în ce mai rău, familia a insistat să i se facă alte analize pentru a se vedea dacă nu cumva a contactat o infecție intraspitalicească. Culmea, li s-a spus că astfel de analize nu se fac în spitalul din Bistrița și, dacă vor, o pot face la un laborator privat. Oamenii au scos din buzunar 100 de lei și buletinul de analiză a arătat negru pe alb prezența Clostridium Difficile. Familia susține că medicii nu au schimbat tratamentul după depistarea bacteriei și nici nu au luat măsuri speciale astfel încât restul bolnavilor să nu fie afectați și ei. Medicamentele erau așezate tot pe noptieră, ceaiul (singurul lichid tolerat) era așezat neglijent pe aceeași noptieră și nicio altă măsură specială nu s-a luat.

După alte două zile în care au așteptat ca medicii să schimbe tratamentul cu unul mai puternic, indicat de alți medici și farmaciști în cazul acestei bacterii, dar mai scump, și nimic nu s-a întâmplat, familia l-a externat pe bolnav pe propria răspundere.

Culmea, în foaia de externare, medicul a prescris tratamentul pe care n-a vrut să-l dea în spital, respectiv ”Vancomicina”. 600 de lei a dat familia pe acest medicament, iar starea bolnavului s-a îmbunătățit după administrarea lui.

Familia e revoltată că timp de 40 de ani acest om nu a solicitat cu nimic sistemului de sănătate, dar atunci când a avut nevoie nu i s-a putut face gratuit un set de analize în care să se depisteze bacteria contactată în spital și, cireașa de pe tort: tratamentul bun i s-a recomandat acasă, pe banii săi.

Revoltător este că infecțiile spitalicești în continuare nu apar în raportările oficiale, sunt tratate de personalul medical cu superficialitate și trebuie să scoți bani pentru a vedea dacă ai contactat o infecție intraspitalicească, ba să-ți și plătești tratamentul adecvat.

Oficial, ne merge bine! Clostridium Difficile, bacteria ucigașă, nu există în spital. Dacă totuși se întâmplă să o depistezi într-un laborator privat, tratament primești și în spital, dar de câți bani are spitalul chef!

11118 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro