Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  22 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Avertizare meteo: Vânturi puternice azi, în Bistrița-Năsăud! Risc de avalanșe, în munți

03/12/2017 09:10:58 Cristina MILEA  
Atenție, bistrițeni! Vremea se înrăutățește azi pe drumurile județene! Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo: până duminică, la ora 23:00, se vor înregistra precipitații sub formă de ninsori şi depuneri de zăpadă, precum şi intensificari ale vântului.

Conform informării meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, până duminică, 3 decembrie ora 23:00, se vor înregistra precipitații predominant ninsori şi depuneri de strat de zăpadă, precum şi intensificari ale vântului.

Mai ales la munte, rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste 80-90hm/h spulberând zăpada.

Zonele din județ, în care s-a intervenit în ultimele 24 h, din punct de vedere al deszăpezirii căilor de transport rutier au fost:

- DN17 Piatra Fântânele, unde pentru fluidizarea traficului au acționat 3 utilaje cu 20 tone material antiderapant;

- DJ172D Colibița, unde au intervenit 2 utilaje cu 13 tone material antiderapant;

- DJ172D Ilva Mică, unde un utilaj a folosit 4 tone material antiderapant.

În Pasul Tihuta a nins ieri, iar rafalele vântului au ajuns la 40 km/h, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă. A nins și în zona Rodna, dar nu au fost sesizate probleme, iar Pasul Rotunda este închis în această perioadă a anului.

Pentru siguranța cetățenilor Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă evitarea porniri la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehicolul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopata, sac cu nisip etc).

#####

În contextul fenomenelor meteorologice şi a oscilațiilor de temperatură din ultimele zile, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Salvamont Bistrița, aduc în atenția amatorilor de drumeții de munte unele recomandări, de care ar trebui să țină cont pentru a evita să-și pună în pericol viața.

Având în vedere căderile de zăpadă, precum şi faptul că temperaturile au fost relativ ridicate, comparativ cu aceeași perioadă a anului, în zona de munte stratul de zăpadă pare stabilizat, însă pe pantele înclinate, unde sunt acumulări de zăpadă, există posibilitatea declanșării de avalanșe.

Recomandăm doritorilor de deplasări în zonele montane să urmărească permanent informările meteorologice, să reprogrameze această activitate, atunci când timpul nu este prielnic, iar în cazul în care totuși fac această ieșire, să comunice cel puțin unei persoane unde se deplasează şi traseul pe care doresc să îl urmeze.

De asemenea, dacă merg în drumeție să nu se aventureze pe traseele închise sau nemarcate. În Munții Călimani - Căldării, Bistriciorul - stratul de zăpadă era stabil ieri, iar în Munții Rodnei nu există semnale că s-ar putea declanșa avalanșe.

În zilele următoare este preconizată o răcire a vremii însoțită de ninsori, fapt ce poate determina, în funcție de grosimea stratului de zăpadă, apariția riscului producerii unor astfel de situații de urgență.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud alături de reprezentanții administrației publice locale şi celelalte instituții cu atribuții în managementul situațiilor de urgență monitorizează permanent situația operativă din județul nostru și este pregătit să aloce resursele necesare sprijinirii populației.

Această informare vine in contextul în care în ultimele zile au fost înregistrate două evenimente de această natură, unul în Masivul Parâng (Hunedoara), iar altul în Munții Călimani (Suceava), fiecare din ele soldate cu decesul unei persoane.

UPDATE 11.00

În cursul nopții utilajele de deszăpezire au acționat pe raza județului Bistrița – Năsăud pentru curățirea drumurilor naționale și județene, după cum urmează:

            - 4 utilaje de deszăpezire au folosit aproximativ 20 tone materiale antiderapant pentru curățirea drumului național DN 17 în zona Piatra Fântânele;

            - 1 utilaj de deszăpezire cu 2 de tone de material a acționat pentru curățirea drumului DN 17 C – Dealul Ștefăniței,

            - 2 utilaje cu 12 tone material antiderapant au intervenit pe DN 17 D – Rodna, pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic

La această oră nu sunt probleme privind fluența traficului pe drumurile naționale şi județene, iar în zona de munte se circulă în condiții de iarnă.

Comitetul județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează permanent, situația operativă din județul nostru și este pregătit să aloce resursele necesare sprijinirii populației. 

10278 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro