Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  94 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Aventura „de lux” a Elenei Kuji. Cum a ajuns bistrițeanca să fie felicitată pentru performanța sa chiar de prințul Albert de Monaco

07/09/2015 09:21:40 Bianca SARA  
Elevii de 10 care au absolvit școlile din Bistrița nu au dezamăgit niciodată, continuând să facă performanță și peste hotare. Este și cazul Elenei Kuji, care a absolvit cel mai renumit program de masterat care vizează industria luxului la Monaco. Bistrițeanca a fost cea mai bună din generația sa.

Cu siguranță vă amintiți de Elena Kuji, o tânără de 24 de ani, care în 2010 obținea la Bacalaureat 10 pe linie. Deși rezultatele bune îi permiteau să urmeze orice facultate din Europa, Elena a ales Limbi și Culturi Europene cu specializarea în Organizații și Instituții Internaționale la Universitatea din Modena, Italia. Mai mult, în anul II de facultate, Elena primește o bursă la Sorbona, în Paris, unde urmează aceeași specializare.

Acolo i se conturează planurile, Elena începând să își îndrepte atenția spre industria luxului. După o cercetare în amănunt, Elena decide să urmeze un masterat în acest domeniu, în cadrul celui mai vechi și bine cotat program pe industria luxului de la Universitatea Internațională din Monaco.

„Cred că toată lumea consideră industria luxului un domeniu interesant, iar pentru mine a fost dintotdeauna așa, mai ales pentru că este o arie în care simțul esteticului dictează, iar pe mine m-a fascinat asta mereu. Am vrut să fac diplomație, dar ulterior mi-am dat seama că pot să am un impact social mult mai puternic făcând acest masterat”, explică Elena Kuji.

De șansa de a urma cel mai renumit program de masterat, Elena a profitat la maxim, astfel că, bistrițeanca s-a trezit la final de studii că era cea mai bună din generația sa. Faptul că era șefă de promoție a luat-o prin surprindere pe bistrițeancă, asta pentru că la universitatea din Monaco se pune accent pe confidențialitate, studenții având acces doar la informații despre propriile performanțe.

Bistrițeanca, felicitată de prințul Albert de Monaco

Anunțul că este șefă de promoție a fost făcut chiar pe scenă, la ceremonia de absolvire. Tânăra a fost felicitată chiar de prințul Albert de Monaco, prezent și el la ceremonie.

„Prințul Albert al II-lea de Monaco a participat la ceremonia noastră de absolvire, a urcat pe scenă, mi-a strâns mâna și mi-a adresat niște cuvinte foarte frumoase în engleză. Am fost flatată și încântată, va rămâne o poveste frumoasă pentru nepoți și strănepoți”, spune bistrițeanca.

Aceasta spune că nu există o rețetă anume pentru performanțele sale. A muncit mult, a investit pasiune și a încercat să acumuleze cunoștințe cât mai diversificate, iar aceste eforturi au garantat performanța.

Elena Kuji își construiește propriul brand

În timpul studiilor, bistrițeanca a avut ocazia să „ia pulsul” industriei de lux, muncind atât în România la SCH Grand, care administrează hotelul de cinci stele JW Marriott din București, cât și în Londra, la Paul Smith, brand de îmbrăcăminte recunoscut la nivel mondial.

„Experienţa mea în industria luxului a luat contur şi după masterat, când am lucrat la sediul central al Paul Smith în Londra. Am activat în departamentul lor de marketing pe proiecte la nivel mondial. Am coordonat proiecte în New York şi în alte oraşe din Statele Unite ale Americii, în Londra, Paris şi Milano, dar şi în alte ţări din Europa şi Asia“, adaugă Elena.

Bistrițeanca a ales să se întoarcă în țară și să pună în aplicare tot ce a învățat peste hotare. Aceasta vrea să își construiască propriul brand de lux, care va purta numele său de familie (Kuji). Produsele vor fi disponibile în 2016.
Brandul bistrițencei se învârte tot în jurul modei și va valorifica îndeletnicirile românești: croșetat, brodat și tricotat. De ce a ales să își construiască propriul brand, deși putea să lucreze la orice companie de lux din lume? Ei bine, Elena spune că s-a văzut mereu antreprenoare.

„Îmi era foarte dor de România, după mai mult de cinci ani de studii şi experienţe profesionale în străinătate. Eu sunt foarte legată sufleteşte de ţară şi pe termen lung aici vreau «să prind rădăcini». Mi-am dorit să mă întorc şi s-au conturat oportunităţi în acest sens. Proiectul meu se materializează şi sper că brandul Kuji va creşte frumos“, completează tânăra.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro