Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Aurel Horea:“2014 este anul cofinanțării și realizării proiectelor europene la Ilva Mică!”

10/02/2014 10:48:45 Iulia STUPINEAN  
Bugetul comunei Ilva Mică ajunge anul acesta la peste 8,6 milioane de lei! Cei mai mulți bani vor fi direcționați spre cofinanțarea proiectelor susținute din fonduri europene, care vizează modernizarea infrastructurii, asigurarea utilităților și dezvoltarea turismului în zonă.

Potrivit primarului Aurel Horea, una dintre cele mai importante investiții de la Ilva Mică, în valoare de 1,5 milioane de euro vizează reabilitarea și asfaltarea a 8 km de drum forestier din zona Strâmba, prin intermediul unui proiect accesat pe Măsura 125 b – privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii.

“Am plătit deja avansul la acest obiectiv. La începutul anului s-a dat și startul lucrărilor, urmând ca până la finele lui 2014 să încheiem cu asfaltarea acestui drum forestier”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

Un alt proiect susținut tot din fonduri europene nerambursabile este și cel accesat pe Măsura 125 c - lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor, cu o valoare de 1,5 milioane de euro. În acest caz, proiectul se află în curs de avizare la Satu Mare, urmând ca în toamnă să înceapă și primele lucrări în teren.

Cea de-a treia investiție în valoare de 200.000 de euro face referire la construirea unui Centru de Informare Turistică, prin intermediul unui proiect pe Măsura 313 - privind încurajarea activităților turistice. Investiția aflată momentan în procedură de licitație pe SEAP vine în scopul promovării turismului în zona Heniu, spre Rodna și Șanț. Și în acest caz, lucrările se vor încheia până la finele anului în curs, la Centru urmând să fie angajați doi ghizi turistici.

O altă sumă de 100.000 de lei de la bugetul local al comunei Ilva Mică este destinată cofinanțării proiectului de asigurare a utilităților în zonă, prin intermediul programului Companiei Naționale de Investiții București (CNI). Potrivit acestuia, Ilva Mică va beneficia de un sistem de alimentare cu apă (15 km), canalizare (4 km) și o stație de epurare. Cota parte a Primăriei Ilva Mică este de 20,23%, lucrările urmând să înceapă cel mai probabil anul acesta.

 

 

8341 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro