Ingrediente alese şi multă pasiune! Aşa s-au prezentat cele 21 de echipe la concursul de gătit gulaş organizat cu ocazia sărbătorii Maialului. Evenimentul a avut loc în padurea Schulerwald şi a atras sute de pofticioşi.
Cea de a doua zi de sărbătoare a Maialului s-a desfăşurat în padurea Schulerwald. Organizatorii au pregătit pentru bistriţeni, pe lângă reprezentaţiile de dans cu specific ungures, concursuri sportive şi un concurs de gătit.
În total 21 de echipe s-au înscris pentru a arăta juriului dar şi bistriţenilor care au participat la eveniment că pregătesc cel mai delicios gulaş. Organizatorii le-au pus participanţilor la dispoziţie carne de vită, cartofi şi lemne iar concurenţii au venit de acasă cu restul ingredientelor.
Competiţia a început la ora 09.00 şi după câteva ore de muncă a început şi jurizarea. După ce au gustat din fiecare ceaon membrii juriului au ales câştigătorii.
Premiul I a fost câştigat de echipa formată din Attila Marosi şi Violeta Griga. Pe locul al doilea s-a clasat Maria Ketegynaza iar locul al III-lea a fost câştigat de Rareş Bertescu.
Juriul a dat şi un premiu special pentru Gzorgz Argylean care a folosit pentru gulaş carne de căprioară. Caştigătorii au primit diplome şi câte un ceaon iar ceilalţi participanţi câte o diplomă.
Gulaşul pregătit de cele 21 de echipe a fost împărţit celor care au mers astăzi înm padurea Schulerwald şi fiecare echipă a fost lăudată pentru modul în care a pregătit gulaşul.
Organizatorii evenimentului sunt foarte mulţumiţi de felul în care s-au prezentat cele 21 de echipe şi speră ca la ediţiile viitoare să atragă şi mai mulţi doritori care să îşi arate măestria în arta gătitului.