Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  97 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



ATENŢIE la folosirea surselor de încălzire! Monoxidul de carbon a făcut 73 de victime anul trecut

26/01/2017 12:32:14  
Doi copii în vârstă de 2 ani, respectiv 4 ani, din Lechinţa au fost la un pas de a-şi pierde viaţa, suferind intoxicaţii cu monoxid de carbon tot ca urmare a utilizării aragazului ca sursă de încălzire, 6 persoane au avut de suferit în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon din cauza evacuării insuficiente a gazelor arse.

În aria de activitate a companiei Delgaz Grid s-au înregistrat 34 de cazuri de intoxicaţii cu CO în 2016, peste 50% dintre acestea având loc în numai 3 luni, de la debutul sezonului rece.

Un număr de 62 de persoane au fost la un pas de moarte, iar alte 11 nu au mai putut fi salvate, anul trecut, din cauza utilizării unor aparate alimentate cu gaze naturale racordate necorespunzător la coșurile de evacuare a gazelor arse, neetanșe sau înfundate, precum și a folosirii aragazului ca sursă de încălzire.

În prima zi de Crăciun, doi copii în vârstă de 2 ani, respectiv 4 ani, din Lechinţa (Bistriţa Năsăud), au fost la un pas de a-şi pierde viaţa, suferind intoxicaţii cu monoxid de carbon tot ca urmare a utilizării aragazului ca sursă de încălzire. Iar lista cu astfel de evenimente tragice poate continua.

În judeţul Bistrița Năsăud, 6 persoane au avut de suferit în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon din cauza evacuării insuficiente a gazelor arse.

Mai bine de jumătate dintre cazurile de intoxicaţii cu monoxid de carbon din 2016, respectiv 56 %, s-au petrecut în ultimele trei luni ale anului, o dată cu debutul sezonului rece. Tot în această perioadă au fost înregistrate 10 din cele 11 decese consemnate pe parcursul anului trecut.

Delgaz Grid trage un semnal de alarmă privind aceste evenimente nefaste care pot fi evitate prin luarea unor măsuri simple de siguranță la debutul sezonului rece şi care sunt esențiale pentru prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon și asfixierilor.

Astfel, pentru asigurarea unei ventilații corespunzătoare în încăperile unde funcționează aparate care sunt alimentate cu gaze naturale, sistemele de evacuare a gazelor arse trebuie să fie verificate la începutul sezonului rece, în fiecare an.

Curățarea coșurilor de fum și a hornurilor trebuie să se efectueze de cel puțin două ori pe an, o dată obligatoriu înaintea venirii sezonului rece și doar de către persoane sau firme autorizate. De asemenea, consumatorii de gaze naturale trebuie să supravegheze aparatele neautomatizate care funcționează cu flacără deschisă și să nu le folosească în scopul încălzirii locuinței.

Pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz sau a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței, este recomandată montarea detectoarelor.

În privinţa detectoarelor de gaz este bine să ştim că acestea sunt obligatorii pentru instalaţiile noi în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi, în încăperi care au ferestre cu geamuri cu grosime mai mare de 4 mm sau care sunt din geam securizat sau termopan, însă este recomandabil ca acestea să fie montate şi în instalaţiile vechi.

Departament Comunicare Corporatistă, E.ON România

FOTO Arhivă

3057 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro