Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  46 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ateliere de spadă şi creaţie artistică la Serbările Bistriţei Medievale 2015

26/06/2015 08:23:17  
Ediţia din anul acesta a Serbărilor Bistriţei Medievale aduce ca noutate atelierele de creaţie pentru toate vârstele. Pe parcursul celor trei zile, persoanele dornice să experimenteze viaţa la cetate vor fi introduse în arta de mânuire a spadei sau vor putea realiza obiecte artizanale cu specific medieval.

Vă prezentăm în continuare fiecare atelier, cu specificul său şi ora de desfăşurare.

Info: ateliere de mânuit spade şi pictură pe scuturi din lemn

Circensium Historiae îi provoacă pe copii şi adolescenţi să înveţe regulile luptei scenice cu spada medievală şi floreta, precum şi regulile cavalerismului, cu maestrul Aragorn. (Coordonator: Marian "Aragorn" Simion, actor la Teatrul Logos, maestru de arme la Medieval Art. Asistent: Bogdan Gărgăriţă, din echipa Medieval Art.)

Mici şi mari, vă invităm să păşiţi în povestea unor alte timpuri înveşmântaţi în straie dichisite, bogate şi pline de culoare, croite pentru domniţe şi curteni. (Recuzita: Runa Petringenaru şi Maria Postea, Medieval Art)

Program atelier de mânuit spade: vineri ora 18, sâmbătă ora 10, duminică orele 10 şi 16. Participanţii vor fi organizaţi în grupuri de minim 4.

Atelierele de pictură pe scuturi din lemn se vor desfăşura pe tot parcursul festivalului în grupuri de minim 2 participanţi. Taxa de participare: 15 lei (incluzând materialele consumabile).

Info: atelier de ţesut pe gherghef 

Carmen Tudoran - Berceni (PH)

Atelier de ţesut pe gherghef. 8 copii participanţi vor putea realiza zgardane maramureşene, modele tradiţionale lucrate cu mărgele de nisip. Program atelier sâmbătă de la ora 10 şi 11, două serii de câte 4 copii.

Info: Atelier de olărit şi pictură pe ceramică

Gavrilă Leonte Gavrilaş, olar din comuna Prundu Bârgăului, membru al Asociaţiei Meşterilor Populari şi Artizanilor din Judeţul Bistriţa-Năsăud.

Activităţi în cadrul atelierului de olărit:

-realizarea manuală de obiecte ceramice,tehnică dacică

-crearea de vase ceramice cu ajutorul roţii olarului

-decor tradiţional

-crearea de personaje pe vasul ceramic

Program atelier: sâmbătă ora 10, maxim 12 participanţi.

Info: atelier quilling

Răzvan Stoian - Ploiesti (PH)

- Quillingul (rularea fâşiilor de hârtie) este o artă care provine din Egiptul antic. Am reânviat această"artă" şi încercăm acum să insuflăm şi altora această îndemânare extrem de frumoasă. Program atelier: duminică între orele 10-12, maximum 12 participanţi.

Info: atelier de pictură pe textil şi măşti

Ramona Stanca Virtosu – Bucureşti. Artist cu pregătire în ceramică

Expozitii de arta textilă, în Bucureşti. De câţiva ani, activităţi de lucru cu adulţi şi copii, în domeniile artistice: ceramică şi artă textilă.

Atelierele de vacanţă, susţinute până acum la: Centrul Cultural Carmen Sylva din Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia,Tabere Sinaia,  Cetatea Deva, tabere şi activităţi de educaţie nonformală în Nocrich Scot Center H. C. Haberman de langă Sibiu.

În cadrul Serbărilor Bistriţei Medievale sunt pregătite ateliere de pictură pe textil şi pictură măşti, ambele cu specific medieval.

Sunt aşteptaţi copii între 5 şi 18 ani. Program atelier: duminică ora 10, maximum 12 participanţi. Taxa de participare: 20 lei (incluzând materialele consumabile).

Cei interesaţi sunt rugaţi să se înscrie în prealabil prin e-mail la adresa bistritamedievala@gmail.com sau personal la cortul de informaţii al festivalului.

Serbările Bistriţei Medievale 2015 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistriţa  şi Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bistriţa şi al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Complexul Muzeal Judeţean.

Mai multe informaţii pe site-ul www.bistritamedievala.ro

Preşed ex. Florin Săsărman

3945 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro