Copiii din ciclul gimnazial din Bistriţa au la dispoziţie doar 10 zile şi un număr limitat de locuri pentru a se înscrie la încă un atelier extraordinar care va fi coordonat de muzeograful Elena Pleniceanu în luna iulie. Se va lucra pe pânză de bumbac, cu ață specială pentru broderie, iar materialele vor fi asigurate de Muzeul Judeţean.
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează în perioada 1 - 31 iulie 2016, în cadrul Școlii de Vară, atelierul „Broderie săsească. Tehnici de realizare a unei broderii”.
Proiectul este inițiat de muzeograful Elena Pleniceanu - care a desfăşurat şi anul trecut o serie de ateliere extraordinare pe timpul vacanţei de vară - şi se adresează copiilor din clasele gimnaziale care doresc să învețe tehnici de realizare a broderiei săsești.
Pe parcursul lunii iulie, în zilele de marți și joi, în intervalul orar 10.00 – 12.00, la Casa Argintarului din Bistrița copiii vor afla o serie de informații tematice, după care vor fi ajutați să realizeze singuri câteva tipuri de broderie săsească.
Echipa de proiect va pregăti desene inspirate după vechi modele săsești de broderie și va imprima alături de copii materialul cu decorul ales. Se va lucra pe pânză de bumbac, cu ață specială pentru broderie, iar materialele vor fi asigurate de către Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.
După ce copiii vor deprinde măcar o parte din tainele acestui meșteșug, ei vor organiza şi vor participa la o mini-expoziție care va cuprinde toate lucrările elevilor realizate pe parcursul atelierului - lucrări ce vor fi expuse alături de modelele de inspirație ale acestora, urmând ca inaugurarea expoziției să fie făcută împreună cu elevii participanți, părinții, colegii, rudele lor și toți cei interesați. Elevii implicați în activități vor primi diplome de participare.
Înscrierile la atelierul de broderie încep astăzi, 15 iunie şi se încheie pe 25 iunie 2016, la Casa Argintarului, strada Dornei, nr.5. Atenție, locurile sunt limitate!