Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Aquapark–ul din Bistrița la coadă! Prioritare sunt investițiile de bază – apă, canal, drumuri

01/03/2017 13:34:23 Raluca NECHITI  
Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale a fost întrebat astăzi dacă proiectul municipalității, pentru construirea Aquapark-ului din Wonderland se încadrează sau nu prin finanțare prin PNDL.

Întrebarea vine în contextul în care primarul Ovidiu Crețu a spus săptămâna trecută că Aqupark-ul va fi realizat prin PNDL dacă municipalitatea va reuși să vină cu un proiect competitiv și să acceseze fonduri de la Guvern.

„Am renunțat la ideea de a lua credit pentru că a apărut această oportunitate. Asta însemnă să fii flexibil! S-a votat bugetul național, suntem eligibili prin PNDL și trebuie să trimitem propunerile care au fost aprobate în Consiliul Local. De aceea era necesar votul consilierilor municipali pe acest studiu de fezabilitate, ca să-l pot propune prin PNDL. Proiectul va fi finanțat în proporție de 98%. Este însă o propunere. Nu suntem cu banii în buzunar! Trebuie să ne luptăm, să ne zbatem, să facem toate chestiile cum trebuie pentru a lua banii de acolo. Avem șanse să luăm finanțarea”, susținea primarul Ovidiu Crețu.

După declarațiile primarului au apărut numeroase voci - parlamentari și aleși locali, care spuneau că o finanțare prin PNDL pe acest proiect nu ar fi posibilă.

Astăzi, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale care coordonează și Programul Național de Dezvoltare Locală a spus presei că proiectul municipalității poate fi realizat prin fonduri provenind prin PNDL, însă așteaptă deocamdată propunerile de la Bistrița pentru evaluare.

A doua etapă a PNDL a început odată cu adoptarea de către Guvern a ordonanței 6 prin care am instituit prin PNDL etapa 2, prin adoptarea bugetului de stat și promulgarea acestuia și publicarea în Monitorul Oficial. Mai avem două săptămâni până la data la care tot primim solicitări, proiecte și documentații din partea beneficiarilor. Începând cu 17 martie urmează o perioadă de maxim 30 de zile de analiză, evaluare, prioritizare a tuturor proiectelor, urmând apoi ca în luna aprilie să fie semnate contractele”, a precizat vicepremierul.

Haideți să depună proiectul și apoi o să analizăm. Rugămintea mea fost către toți primarii și către toți reprezentanții din sală să ne concentrăm pe serviciile de bază în primul rând - apă-canalizare. Haideți să finalizăm serviciile de bază. Dacă servicii de bază sunt realizate nu văd de ce nu ne-am putea concentra și pe obiectivele turistice”, a mai spus Sevil Shhaideh.

5578 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro