20 angajati ai Primariei Branistea contesta in instanta decizia primarului de a le imputa niste sporuri salariale pe care le-au primit in urma cu doi ani. Procesul este in plina desfasurare, iar urmatoarea infatisare va avea loc in luna octombrie. Angajatii au de inapoiat primariei circa 2500 lei, fiecare.
Pana la sarbatorile de Pasti din anul 2008, cei 20 de angajati ai Primariei Branistea au incasat sporuri salariale in valoare de circa 2500 lei fiecare. Sporurile au fost incasate, insa odata cu punerea in functie a noului primar sporurile salariale le-au fost taiate angajatilor. Acesta a dorit sa mai reduca din cheltuieli si sa faca economii la bugetul local al comunei Branistea. Angajatii au fost suparati, insa nu au avut de ales si s-au adaptat situatiei.
Problemele au inceput insa anul trecut!Reprezentantii Curtii de Conturi au facut mai multe evaluari la primariile din judet si au constatat ca mai multe sporuri au fost date ilegal. Un astfel de caz a fost gasit si in comuna Branistea, unde s-a constat ca cei 20 de angajati ai primariei nu trebuiau sa incaseze aceste sporuri. Asadar, primarul a primit o dispozitie prin care a anuntat angajatii primariei ca trebuie sa inapoieze sporurile primite. Aceste sporuri se ridica la circa 2500 lei fiecare. Revoltati, angajatii primariei Braniste au contestat in instanta decizia primarului de a le imputa sporurile salariale primite in urma cu doi ani.
“Angajatii Primariei Branistea au primit sporuri salariale, care le-au fost intrerupte in primavara anului 2008. Cand am venit eu primar, acestia nu au mai primit sporuri, s-au facut economii la bugetul local. Anul trecut au fost reprezentantii Curtii de Conturi si au facut verificari. Acestia au constat ca sporurile salariale pe care le-au luat angajatii nu erau legale si au decis ca toate cele 20 de persoane sa inapoieze banii. Eu am primit dispozitia de a-i anunta si de aceea au depus plangere penala impotriva mea”, a declarat pentru Bistriteanul.ro primarul Cornel Sasarman. Procesul impotriva primarului a inceput din primavara acestui an, iar urmatoarea infatisare va avea loc in luna octombrie. Procesul va fi de lunga durata, trebuind audiat fiecare angajat.