Chiar dacă contractul de colectare al deşeurilor din Bistriţa-Năsăud a fost câştigat de trei firme din afara judeţului, angajaţii din domeniul salubrizării care lucrează la firmele locale nu trebuie să îşi facă griji că vor ajunge şomeri. Cele trei frme care se vor ocupa în următorii ani de colectarea gunoaielor vor să facă angajări.
Contractul semnat între Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi firmele Vitalia, Bratner şi Floricon nu permite subcontrctarea altor firme care să se ocupe de colectarea şi transportul deşeurilor din judeţ la groapa de la Tărpiu. Asta înseamnă că firmele din Bistriţa-Năsăud care au activitate în acest domeniu riscă să ajungă la faliment.
Conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii firmelor care se vor ocupa în următorii opt ani de colectarea şi transportul deşeurilor la depozitul ecologic dau asigurări că au tot interesul să angajeze oameni cu experienţă.
Vitalia, Bratner şi Floricon aşteaptă CV-urile celor care doresc să muncească în domeniul salubrizării şi anunţă că vor angaja pentru început 143 de oameni. Oferta este valabilă şi pentru cei care erau angajaţi direct de primăriile din judeţ să se ocupe de colectarea şi transportul gunoaielor.
"Eu consider că oameni care sunt specializaţi şi lucrează la servicii de salubritate ale unei unităţi administrativ teritoriale sau ale unei firme vor avea un plus atunci când se vor duce la interviu şi la concurs la noua companie pentru că deja sunt calificaţi în acest serviciu. Au varianta să se transfere la noua companie care a câştigat licitaţia, dar sigur asta depinde de ce va vrea să facă fiecare. Eu aici le adresez public (n.red. reprezentanţilor celor trei firme) să aibă discuţii cu primarii. Nu ştiu, nu e o situaţie cu mulţi oameni. Cea mai mare problemă care cred că se va crea va fi la Urbana din Bistriţa", a declarat Radu Moldovan.
Cel mai probabil colectarea şi transportul deşeurilor la depozitul ecologic de la Tărpiu se va face începând cu finalul acestui an sau începutul anului viitor.