Nu doar bistriţenii au investit în dezvoltarea turismului în zona Colibiţa, ci şi străinii. Nu sunt mulţi, însă au cumpărat pământ şi şi-au făcut cabane şi case de vacanţă într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Transilvania.
Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Bistriţa-Năsăud în Colibiţa au fost identificate 265 de construcţii. Majoritatea proprietarilor sunt bistriţeni, însă autorităţile susţin că sunt şi străini care au investit acolo.
„Sunt oameni din Franţa, Israel, Germania, America sau Danemarca care au cumpărat terenuri şi au investit la Colibiţa”, susţin autorităţile.
Din păcate, deşi în Colibiţa sunt foarte multe cabane, pensiuni şi case de vacanţă, doar 5-6 plătesc taxă hotelieră, după cum susţine primarul comunei Bistriţa Bârgăului, Vasile Labă.
Un ar de teren în Colibiţa poate ajunge chiar şi la 6.000 de euro după cum spun autorităţile locale. Cu acest preţ ar fi găsit teren şi Consiliul Judeţean care vrea să amenajeze acolo o zonă pentru camping şi picnic.
Preţul mult prea mare a dat însă peste cap planurile conducerii CJ BN, care nu a acceptat să plătească un preţ atât de mare. În Bistriţa Bârgăului, în funcţie de zonă şi utilităţi un ar de teren se vinde cu aproximativ 1.500-2.000 de euro.