Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  81 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Alin Seserman: PD-L va castiga alegerile. Nu are cine...

09/01/2012 09:19:45 Cristina MILEA  
Consilierul local Alin Seserman este convins ca partidul din care face parte (PD-L) va castiga alegerile, in lipsa unei alternative. VEZI ce spune democrat liberalul despre sondaje, USL, impartirea banilor in Consiliul Judetean, candidatul PD-L la Primaria Bistrita sau despre primarul Ovidiu Cretu, intr-un interviu pentru Bistriteanul.ro.

 

Reporter: Cine credeti ca va castiga alegerile?

Alin Seserman: Noi le vom castiga ca n-are cine. Daca ar fi existat o alternativa credibila, pe fondul crizei economice, erau probleme... Insa avem mare noroc cu Ponta si alti lideri USL. Ei reusesc sa echilibreze situatia.

Rep.: Cei din USL sunt siguri ca vor castiga.

A.S.: Opozitia de astazi nu este credibila. Nu se compara cu cea din 1996 sau 2004, cand mii de personalitati sprijineau public opozitia. Pe actualii lideri nu i-a urmat nimeni. Nici o personalitate centrala sau locala nu s-a alaturat USL.

Cei din opozitie  fac o mare greseala. Se bazeaza pe sondaje, pe primarii care o sa-i sustina, pe discursurile lui Crin, pe orice mai putin pe ei insisi. Indiferent ce au facut sau n-au facut, se vad alesi. Sa ne spuna in primul rand de ce sunt ei buni si pe urma mai vedem. Esti bun sau rau prin ce faci tu. Istoria si faptele altora nu te legitimeaza nici ca individ, nici ca partid. Nici greselile adversarului.

 
Rep.: USL apare in toate sondajele cu mult in fata PDL si la nivel local. 
 
A.S.: Teoria ca USL are peste 60%, iar noi 18% ramane o teorie. In preajma alegerilor  lucrurile se echilibreaza si pentru ca, in mod natural, unii sunt de-o parte, altii ii sustin pe ceilalti. Probleme de imagine au toate partidele. Diferenta o vor face candidatii. PDL va trebui, prin cei mai buni comunicatori pe care ii are la toate nivelele, sa explice ca politicile pe care le-am aplicat sunt corecte. In octombrie vom organiza congresul popularilor europeni si lucrul asta va conta inclusiv in alegeri.

Pe de alta parte, o treime din electorat resping total PSD. Teoretic, acestia refuza sa voteze PSD in orice conditii. Ideea este ca noi sa nu-i pierdem. E vorba de un electorat informat, anticomunist, situat in general in Transilvania si orasele mari.

Nu cred ca sfaturile primite tocmai din Teleorman, care ne recomanda sa ne trezim si noi cei din Ardeal si sa sustinem USL, vor avea succes. Adica sa ajungem la nivelul lor de intelegere si sa votam ca ei. Cu socialistii, neintrerupt, din 1950.

 
Rep.: Si totusi, si liderii locali USL sunt siguri pe ei. Lumea e nemultumita...

A.S.: Cei din sistemul public au venituri mai mici. Insa in toate sondajele de opinie preocuparea tuturor europenilor este siguranta locului de munca, iar din acest punct de vedere, in administratie beneficiezi de o anumita stabilitate.

Trebuie spuse si alte lucruri. Daca in multe localitati, in inegalabila crestere economica, asfaltul, apa si o pensie minima de aproape 400 de lei era un vis frumos, acum e realitate. Apartamentele sunt la jumatate de pret, terenurile la un sfert fata de 2007, chiriile sunt mai mici. Pentru cele din urma nu e meritul noii administratii, dar nici aparitia crizei nu e.

Pe de alta parte, mesajul opozitiei este din ce in ce mai  rasuflat. Pana la urma, multi isi vor pune intrebarea daca este suficient sa ai discurs ca sa conduci o tara.

 
Rep.: Si alte formatiuni se anunta ca intra in competitie. Cum comentati?
A.S.: Noua lege obliga practic partidele mici sa se grupeze pentru a avea o sansa.  Eu nu cred ca vom avea noi partide in Parlament.
 
Rep.: Unii analisti anunta surprize cum ar fi Alba ca Zapada.
A.S.: Alba ca Zapada este o poveste pentru copii foarte cunoscuta. Mai multe nu stiu.
Rep.: Liderii USL au venit cu propuneri de masuri economice, scaderi de impozite.

A.S.: Masurile economice pe care le propun sunt un fel de dorinte. Scadem impozitele, scadem contributiile, scadem TVA. Taiem cheltuielile cu bunuri si servicii cu 50% si totul o sa fie perfect. Formulele propuse de ei nu le aplica nimeni.

Permanent se spune ca trebuie stimulat consumul. Cred ca multi ne-am schimbat stilul de viata si nu vom mai cheltui ca altadata, indiferent cat vom castiga. Nu ne mai luam vacante pe credit, nu ne mai dam toti banii pe masina, casa ne-o luam dupa posibilitati. Cand veniturile iti cresc te adaptezi usor.

Pe langa masurile Guvernului de a sprijini mediul privat, autoritatile locale isi fac propria strategie. Ca si conducator al unei comunitati nu esti numai administrator de bani. Trebuie sa ofertezi firmele cu parteneriate avantajoase, sunt bani europeni, trebuie sa-ti pui in valoare resursele naturale, patrimoniul istoric s.a.

Rep.: Partidul este acuzat de coruptie in permanenta.

A.S.: Cunosc subiectul. Romania nu se dezvolta fiindca in Brasov s-a construit un patinoar scump, doua telegondole si un bazin de inot. Era sa uit de partiile de schi. E acelasi serial, repetat de toata opozitia.

 
Rep.: Acesti bani se spune ca merg spre firmele celor de la putere.

A.S.: Intotdeauna cel care imparte este banuit ca imparte cum vrea si nu cum trebuie. Insa este pentru prima data cand sunt aplicate standarde de cost. Asta presupune ca si atunci cand mergi, chiar si de unul singur intr-o licitatie publica, exista o suma maxima pe care o poti  primi pentru serviciile care le prestezi. Majoritatea banilor sunt la dispozitia autoritatilor locale, unde conducerile au toate culorile politice.

 
Rep.: La Consiliul Judetean sunteti mereu acuzati ca fondurile sunt impartite pe criterii politice.

A.S.: In actuala organizare administrativa intotdeauna o sa fie asa. Avem comune cu populatie situata in jurul a 1000 de locuitori, care au cheltuieli mult peste venituri. De aici sunt discutiile interminabile. De ce dam bani la Maieru si nu dam la Lechinta, si asa mai departe. De ce se asfalteaza „pe Ilve” si nu „ pe Campie”... Asta a dus la aparitia unor politicieni foarte „bataiosi”. Fac vechime la televiziuni cu aceste „idei” foarte originale de dezvoltare a judetului, explicand buna lor credinta si indiferenta celorlalti.

Rep.: Si care credeti ca ar fi solutia?

A.S.: Regiuni de dezvoltare fara judete. Cred ca asta ar fi. Bani pentru comunitati fara intermediari. Sa nu mai existe acest generator de arbitrariu in alocari de fonduri. E nevoie de o noua organizare, fiindca actuala este mostenita din anii 60 si nu se potriveste deloc in actuala configuratie si organizare europeana.

Trebuie sa o spunem direct. Nu vad cu ce isi umple timpul o primarie cu 200 de familii. Au de intretinut o scoala intre dealuri cu cativa copii de varste diferite, camine culturale nefolosite. O primarie trebuie sa aiba in dotare scoli puse la punct, ambulanta, sala de sport, biblioteca s.a. Pentru asta iti trebuie fonduri.

Judetele, asa cum sunt ele acum, nu pot raspunde noilor tendinte de dezvoltare. Unele proiecte au nevoie de sustinerea a 5-6 judete. Trebuie sa ne hotaram daca vrem sa avem un domeniu schiabil performant, elicoptere SMURD. Sa stabilim de cate ambulante, sali de sport, camine pentru varstnici e nevoie si unde le amplasam. Altfel,  fiecare presedinte de CJ va incerca sa faca „cate ceva”. Ceva mic si neinteresant. Nu vedeti „proiectele” unor lideri USL locali. Cate o partie in fiecare orasel, „spital” in Teaca. Au facut sali de sport unde se tin doar botezuri. Ideile megalomane vor duce la improvizatii si, binenteles, la risipa de bani.

Rep.: USL nu este de acord cu desfiintarea judetelor.
A.S.: Daca gandirea celor care au impus legea in 1968 li se pare cea mai buna, asta e.
 
Rep.: Cum stati cu pregatirile de campanie electorala?

A.S. Suntem in faza de desemnare a candidatilor. De strategie nu discutam public. In orice caz vom fi pregatiti. Unii vad ca fura startul si au impanzit judetul cu fotografii si mesaje. Si mai vorbesc de reguli.

 
Rep.: Campania nu se anunta a fi tocmai curata.

A. S.: Sper sa fie curata. Unii din cei care tipa ca se fura, ca se manipuleaza, sunt experti in lucrurile astea. Sunt firme de mase plastice in judet care au facut de zor galeti in campanie. Intrebati care partid a avut cea mai mare factura.

 
Sper in  dezbateri serioase. Pentru ca e la moda dezbaterea in necunostinta de cauza.  
 
Rep.: Ce veti face cu candidatul la Primaria Bistrita?

A.S.: Nu mai este mult si vom afla. Deciziile noastre il avantajeaza foarte mult pe actualul primar, si ma refer alegerea primarilor din primul tur. Un alt aspect este ca primarul critica salariile mici din primarie si taie panglici la obiective realizate cu banii care ar fi mers chiar pe salariile respective.

Se poate mai mult. Bistrita are buget mare si nu are de dat bani pentru cinematograf, muzeu, scoli speciale. Nici pentru spital, biblioteca, policlinica, cum au alte orase din tara. Daca sensurile giratorii sunt marea realizare, atunci avem o problema, fiindca acestea reprezinta sub 0.1% din banii primariei. Principalele 40 de strazi ale orasului si cei 8 km de drum european au fost facute pana in 2009. Intrarile dinspre Sigmir, Jelna, Budacu de Jos le-a facut Consiliul Judetean. Blocurile sociale si reabilitarea termica a facut-o Guvernul.

 
Rep.: Ce o sa le propuneti bistritenilor?

A.S.: Un oras european. Cu piste de biciclete. Cu faleza amenajata pentru promenada. Cu cinematograf, biblioteca, zona de agrement. Cu gradinite moderne si strazi sigure. O sa achizitionam locuinte pentru cazurile sociale din localitati componente,  pentru ca in Bistrita este o locuinta la 2 persoane, iar beneficiarilor o sa le recomandam sa-si lucreze bucata de teren aferenta locuintei. O sa-i intrebam pe bistriteni ce vor sa facem cu punctele termice si cate miliarde doresc sa dam unui club sportiv. Deci o sa facem lucruri bune. 

Rep.: Cum v-ati inteles cu actualul primar?
A.S.: Am avut o relatie normala. Am colaborat. Nu ne-am pus bete in roate, ci, dimpotriva, ne-am sprijinit reciproc.
 
Rep.: Pentru acest an ce va propuneti
A.S. : Imi doresc sa merg la un meci de fotbal, la europene.
 
Rep.: Ma refer in plan politic. Ramaneti consilier local?

A.S.: O eventuala decizie o voi comunica in partid prima data si pe urma vom vedea. Pentru unii e banal sa fii consilier, pentru mine e onorant. Nici sa bat un record la consiliul local nu ma intereseaza. Pot sa va spun insa ca, in  politica, ca sa ajungi sus depinde foarte mult de altii. Pe urma depinde foarte mult de tine.

5830 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro