Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  24 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Alin Seserman: Candidez pentru Bistrița pentru că pot fi un bun primar

09/05/2016 23:00:39  
Alin Seserman candidează ca și independent pentru funcția de primar al municipiului Bistrița. Consilierul local răspunde întrebărilor legate de proiectele pe care le propune în această campanie electorală. A decis să candideze independent, deși a avut oferte din partea unor partide ca ALDE, PMP, PNȚCD sau M10.

A început campania electorală. Sunteți pregătit?

Bineînțeles. După etapa semnăturilor mi-am pregătit materialele, am format echipa, iar acum timp de patru săptămâni o să discut cu oamenii. Oricum, programul meu e public de mai bine de un an, a mai fost dezbătut, deci nu am dificultăți.

Cum veți aborda această campanie?

Voi spune ce spun de ani de zile. Voi prezenta bistrițenilor proiectul pentru Bistrița. Un program clar, articulat, bazat pe realități. Știu ce buget are orașul, ce posibilități, în cât timp se pot realiza principalele obiective. Le voi prezenta proiectul alternativ față de cel al actualului primar.

V-ați asumat o candidatură independentă...

Așa este. Am avut propuneri din partea Partidului Mișcarea Populară, ALDE, PNȚCD și M10, dar am decis să candidez independent atât pentru Primăria Bistrița cât și pentru consiliul local. E o încercare grea, dar cred că am luat decizia bună.

E pregătită lumea pentru independenți?

Toate cercetările sociologice arată un grad extrem de jos al încrederii în partide. Sub 10%.  În 5 iunie partidele nu au nicio putere. Nici sistemul care blochează țara de atâta vreme. Cetățenii pot schimba totul într-o zi. Mizez pe dorința de schimbare radicală pe care și-o doresc cetățenii. Un lucru este cert, cum a fost nu va mai fi.

O să avem alegeri într-un singur tur.

Da. Din nefericire PNL și PSD au dat lovituri letale democrației de multe ori. Am spus și anul trecut când toți deputații bistrițeni au votat legea. O mare eroare politică cu consecințe greu de cuantificat.

Cum îi veți convinge pe bistrițeni să vă aleagă?

În primul rând, CV-ul meu, activitatea mea de până acum în mediul privat, ca director executiv, în Consiliul Local au fost și sunt la vedere. Pe urmă, am un program pe care l-am prezentat din timp pentru a fi procesate informațiile, pentru a fi corectat, îmbunătățit. Așa este corect. Așa, să vii cu o lună înainte de alegeri să spui că nimic nu e bine și că le faci pe toate, e mai puțin pe placul meu. Cum ar fi să merg în Brașov și să le zic oamenilor bună ziua, am venit să vă fiu primar.  Am văzut că se practică.

Cum veți răspunde la întrebarea ce ați făcut ca și consilier local?

Orice vizitator al site-ului Primăriei Bistrița poate vizualiza secțiunea rapoarte de activitate ale consilierilor. Sunt peste 100 de proiecte pe care le-am inițiat. Multe au fost aprobate. Nu le face primarul pe toate. Pe modernizarea străzilor, pe educație, pe sport am avut proiecte în fiecare an.

Ce proiecte ne propuneți?

În primul rând, propun o abordare nouă cu privire la dezvoltarea durabilă a orașului. Pe mine mă interesează ca bistrițenii, cei care suntem, să poată trăi decent în oraș. Asta înseamnă să investim în educația copiilor noștri și în sănătatea lor. Dacă vom avea tineri calificați, bine plătiți, atunci va fi bine. Indiferent de domeniu, de meserie, important este să creăm condiții pentru toți. Orice meseriaș trebuie să fie bine plătit, iar primăria trebuie să aibă politici active. Astăzi Bistrița are mult prea multe politici de asistență socială în detrimentul tinerilor activi.

Care sunt principalele direcții de acțiune?

Vom îndrepta banii spre educație, străzi, pentru construcția unei piețe agroalimentare pentru producătorii locali și înspre susținerea sportului. 

Într-o postare pe Facebook spuneați că ați înlocui laptele și cornul cu o masă caldă...

Spuneam că sunt pline cu vârf piețele de legume cu prețuri de un leu kg de cartofi, morcovi, ceapă. Am putea să sprijinim producătorii autohtoni la modul real, iar copiilor să le oferim o masă sănătoasă și ieftină. Beneficiile cred că sunt foarte importante, unele pe termen scurt, altele după câțiva ani buni dacă ne referim la sănătate. E nevoie de un program curajos, cu o masa caldă sau verde. Cred că va avea efecte bune în toate privințele. Banii alocați educației nu sunt o cheltuială. Orice ban alocat educației este o investiție sigură pe termen lung.

Ați amintit de multe ori de necesitatea unei piețe noi.

Trebuie să avem o piață modernă, cu temperatură controlată pentru a avea produse bune tot timpul anului. Producătorii locali vor avea standuri proprii și facilități pentru desfacere. Acum Bistrița are o piață dezmățată, în care nimeni nu știe cine e producător, cine e comerciant, de unde provin produsele, etc. Totul este în defavoarea producătorului local.

Când veți realiza o piață nouă?

În primul mandat o să fie construită una nouă și se vor pregăti documentațiile pentru a doua.

Avem buget de 50 milioane de euro, bani europeni, de la Guvern, putem împrumuta. Voi utiliza toate mecanismele financiare pentru a asfalta toate străzile, fără excepție, pentru o piață agroalimentară modernă și pentru a pune la punct toate școlile din oraș. Mă refer la sisteme de securitate pentru copii, clădiri reabilitate, terenuri și săli de sport.

Ați criticat împrumutul luat de primar.

E inadmisibil ce au făcut consilierii USL-iști, PSD și PNL. Au îndatorat orașul într-o veselie, plătim dobânzi la credit cu toate că avem 5 milioane de euro bani în Trezorerie neutilizați. În toți acești ani am fi putut face o mulțime de lucruri. A fost o decizie foarte proastă. Ca și referendumul și multe altele unde a funcționat frăția liberalo-pesedistă.

E un reproș adresat actualului primar?

El și-a consumat energia pe o idee fixă. În acești opt ani se puteau rezolva problemele importante. Mai mult, ce am propus și s-a adoptat prin vot, respectiv modernizarea ștrandului municipal cu bazine noi care să fie utilizate 365 de zile e prioritar, iar o pârtie se putea realiza foarte simplu așa cum s-a realizat în alte părți.  N-am ce să-i reproșez lui. El chiar crede în chestia asta cu Wonderland-ul și a fost votat primar. Nu sunt de acord, dar asta e realitatea. Cu fiecare ocazie am încercat ca banii să ajungă pentru dezvoltare, dar votul majorității a decis altfel.

Am văzut o ofensivă privind susținerea sportului..

E nevoie de o strategie nouă pentru susținerea sportului pentru toți și pentru performanța sportivă. În primul rând trebuie să fim sănătoși și pe urmă vedem ce facem fiecare dintre noi. Spuneam că aș vrea să stimulăm întreaga comunitate bistrițeană ca în fiecare zi, între 18.00 și 21.00 să facă sport. De asemenea, să lansăm o strategie pentru  sporturile de echipă, pentru a susține echipele de copii și juniori, care este sigură și cu beneficii pentru toți. Trebuie să recuperăm  bazele sportive de tradiție: Gloria, Mecanica, CFR, Baza sportivă din incinta Colegiului Național Liviu Rebreanu. Să le aducem la standardele sportive pentru a putea fi utilizate. Totodată propun demararea unui proiect important. Transformarea zonei unde a fost amplasată uzina termică din sit poluat într-o bază sportivă pentru copii, cu terenuri pe fiecare ramură sportivă și cu spații de socializare pentru părinții care îi însoțesc în vacanța școlară de vară. Miile de copii bistrițeni trebuie să aibă condiții pentru a practica sportul zilnic. Acum, copiii de până în 16 ani nu au unde merge în vacanța de vară pentru a se putea juca fiindcă bazele sportive sunt în general închiriate.

Ce le transmiteți bistrițenilor?

Știu ce este de făcut, iar noul proiect poate începe din 5 iunie. În urmă cu un an am prezentat un plan concret care vizează o nouă abordare pentru dezvoltarea durabilă care să relanseze Bistriţa. Multe propuneri, idei sau sugestii au venit în urma discuţiilor avute fie cu prieteni, persoane din mediul public sau privat şi mulţi alţi bistriţeni. Împreună am conturat ceea ce astăzi este un proiect pentru Bistriţa. Un proiect clar, articulat, unde sunt prezentate atât problemele, dar mai ales soluţiile. Sper să reușim cu toții.

2657 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro