Vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi primarul comunei Lechinţa au participat astăzi la concursul de gătit "Vânătoare la ceaun". Extrem de încântaţi de eveniment cei doi şi-au dat toată silinţa să gătească cea mai bună mâncare de vânat.
Alexandru Pugna a făcut parte dintr-o echipă cu bucătari de cinci naţionalităţi diferite: un basarabean, un maghiar, un rom, un chinez şi un român. Pastramă, cârnăciori şi slănină de porc, pastramă şi cârnăciori de căprior, tocăniţă cu labă de urs, limbă, inimă şi ficăţei de căprior, gulaş cu carne de căprior, borş de peşte şi un chec cu fructe de pădure, stropite cu o ţuică special pusă la macerat cu plante medicinale au fost bunătăţile cu care echipa lui Alexandru Pugna a impresionat juriul.
Nici primarul de la Lechinţa, Romeo Florian nu s-a lăsat mai prejos şi a pregătit alături de colegii săi bucătari un gulaş delicios din carne de căprior alături de care primarul spune că trebuie neapărat savurat şi un vin alb de Lechinţa.
Bunătăţile pregătite de cele două echipe au atras curioşii şi pofticioşii care s-au înghesuit să guste. Unul dintre cei care a apreciat preparatele şi i-a felicitat pe Pugna şi Florian a fost chiar primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.