Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Aleșii, mai atenți cu ce semnează: Doar 118 acte, considerate nelegale de Prefectură

04/05/2017 14:05:54 Raluca NECHITI  
Dacă în ultimii ani sute de acte emise de autoritățile publice locale erau atacate de Instituția Prefectului, în ultima perioadă, consilierii, dar și primarii sunt mai atenți cu ceea ce semnează. A scăzut semnificativ numărul actelor adoptate fără să se respecte legislația în vigoare. AFLĂ unde mai dau greș aleșii:

Instituția Prefectului a primit anul trecut pentru verificarea legalității 23.292 de acte, din care a reușit să verifice 22.490. Dintre actele înregistrate în 2016 - 5.150 sunt hotărâri adoptate de Consiliul Județean și de consiliile locale din Bistrița-Năsăud și 18.142 dispoziții emise de președintele Consiliului Județean și de primarii din județ.

Prefectul anunță că din actele verificate au fost transmise plângeri prealabile pentru 118 hotărâri și dispoziții: în speță este vorba de 66 de hotărâri adoptate de consiliile locale și de 52 de dispoziții emise de președintele CJ și de primarii din județ.

Doar într-un singur caz pentru un act administrativ considerat nelegal s-a promovat o acțiune în anulare fără a se mai formula plângere prealabilă care nu este obligatorie pentru prefect.

Instituția Prefectului anunță că principalele aspecte care au determinat considerarea nelegală a actelor verificate privesc, în cele mai multe cazuri, proiecte adoptate de consiliile locale sau de Consiliul Județean pentru administrarea domeniului public și privat al unităților administrativ teritoriale, 12 hotărâri au ca obiect aprobarea taxelor și impozitelor locale, 7 hotărâri privesc ducerea la îndeplinire a prevederilor Legii educaţiei în ceea ce priveşte aprobarea reţelei şcolare ș.a.

În ceea ce privește dispozițiile emise, majoritatea celor considerate nelegale, respectiv 32, au fost dispoziții care privesc salarizarea personalului din cadrul aparatului propriu de specialitate al primarilor şi stabilirea indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap, dar și dispoziţii care privesc încheierea, suspendarea, încetarea contractelor de muncă, numirea, promovarea, avansarea, sancţionarea şi recuperarea unor sume de bani încasate necuvenit de către salariaţii din cadrul aparatului propriu de specialitate al primarului.

În cele mai multe cazuri, după ce primarii sau consilierii au fost atenționați că ar fi adoptat hotărâri cu nerespectarea legii, respectivele decizii au fost rectificate, însă au fost patru cazuri în care consilierii sau primarii nu au revenit asupra deciziilor luate, fiind atacate în instanță de contencios administrativ de prefectul județului.

3839 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro