Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a fost citat ca martor în Dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea este trimis în judecată. AFLĂ ce le-a spus celor trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție președintele CJ:
Miercuri dimineața, chiar înaintea premierului Victor Ponta, președintele Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, s-a prezentat la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României pentru a fi audiat în dosarul în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru "săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.
Radu Moldovan a fost citat să depună mărturie legată de posibila fraudare a referendumului, alături de alți 17 lideri PSD.
Pe 7 octombrie 2013, când Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, procurorii DNA susțineau că acesta, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase de natură electorală pentru alianța politică din care făcea parte și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale. „În acest sens, Dragnea a coordonat un mecanism complex în care a implicat mai multe persoane asupra cărora ar fi a influențat, în virtutea funcției pe care o deținea de secretar general al PSD, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot” susțin procurorii.
După ce a jurat cu mâna pe Biblie că va spune adevărul, Radu Moldovan a fost întrebat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție dacă a stimulat cetățenii din județ să participe la vot. "Da!" a spus tare și răspicat președintele consiliului județean. „Conform legii partidelor politice, acestea au obligația să stimuleze cetățenii se participe la vot. Inclusiv duminică, după ce am ieșit din secția de votare, am fost așteptat de reprezentanții presei pentru a da declarații. În fața mass-mediei am cerut cetățenilor să meargă la vot și să voteze așa cum consideră ei de cuviință. Totul a fost cât se poate de legal" le-a mai spus președintele CJ magistraților, adăugând că „la Bistrița nu au fost organizate tombole”, aceasta fiind o altă întrebare la care Radu Moldovan a răspuns în fața judecătorilor de la ÎCCJ.
O altă întrebare adresată liderului PSD din Bistrița-Năsăud a vizat numărătoarea paralelă care a fost făcută de partid. "Astfel de numărători se fac de multă vreme. Eu știu de ele încă din 2009, nu noi (n.r. PSD) am fost primul partid care am folosit acest sistem de monitorizare. Da, și cu ocazia referendumului am făcut o numărătoare paralelă pentru a vedea numărul de participanți la vot, prima dată fiind folosit la alegerile locale, pentru a ști prezența la vot” a mai spus Radu Moldovan.
În final, președintele CJ a fost întrebat dacă a primit solicitări speciale din partea domnului Dragnea în timpul referendumului sau înainte de acesta. "Nu am primit niciun fel de solicitări. Am urmat numai căile permise de lege", le-a mai spus celor trei judecători.