Tradiţia spune că de Paşte trebuie să mâncăm miel şi toţi creştinii au grijă ca pe masă să aibă bucate preparate din carne de miel! Reprezentanţii DSVSA BN anunţă că târgul de miei se va deschide şi în acest an, la fel ca în anii trecuţi, pe strada Tărpiului, în piaţa en-gross. AFLĂ de când putem cumpăra miei de acolo:
În cadrul unei şedinţe de Colegiu Prefectural reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud au anunţat că se fac deja pregătiri pentru sărbătorile pascale. Inspectorii vor avea grijă ca toate produsele alimentare specifice sărbătorilor pascale să respecte toate normele.
Ca şi în fiecare an mii de creştini se pregătesc să cumpere carne de miel şi pentru că nu puţini vor să cumpere carne proaspătă şi să vadă chiar ei mielul din care îşi pregătesc friptura, ciorba sau drobul autorităţile anunţă că se deschide târgul de miei. Astfel, în piaţa de pe strada Tărpiului crescătorii vor veni cu miei pe care îi vor vinde, iar aceasta va fi deschisă în perioada 2-11 aprilie.
Acolo va fi amenajat un punct de sacrificare dotat cu toate cele necesare, iar cumpărătorii vor putea negocia preţurile. La târg vor fi prezenţi şi măcelarii, gata pregătiţi de sacrificarea şi tranşarea mieilor.
Anul trecut kilogramul de carne de miel s-a vândut cu preţuri cuprinse între 12 şi 15 lei. Cei care preferă carnea direct din magazin vor avea de cheltuit mai mulţi bani pentru că preţurile sunt mai mari cu circa 10 lei faţă de cel pe care îl cer crescătorii.