Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  111 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



8 noiembrie – Ziua Internaţională a Zonelor Urbane

07/11/2012 11:57:20  
Prin marcarea in Calendarul Ecologic a datei de 8 noiembrie a fiecarui an, ca moment in care se celebreaza Ziua Internationala a Zonelor Urbane, s-au adus in prim-plan problema urbanizarii si efectele ei asupra evolutiei durabile a societatii.

Ziua Internationala a Zonelor Urbane se desfasoara incepand din 1949, in peste 30 de tari, la initiativa profesorului Carlos Maria della Paolera, de la Universitatea din Buenos Aires, in scopul de a veni in sprijinul publicului interesat de solutii pentru planificarea oraselor, dar fara afectarea mediului inconjurator.

“Conflictul” dintre urbanizare si ecologie se poate rezolva prin schimbarea mentalitatilor, in sensul de a nu se mai separa ideea de respect fata de mediu pe de o parte si dezvoltarea durabila a societatii pe de alta parte. Pe langa binefacerile pe care le are populatia de pe urma urbanizarii, de cele mai multe ori vedem doar ponoasele acesteia: aglomerare umana, trafic intens si epuizant, poluare fonica, poluare atmosferica si, de aici stres, oboseala, anxietate etc.

Nici in perspectiva situatia nu pare prea optimista, deoarece problema urbanizarii excesive are numeroase puncte tangentiale si cu altele, de tipul expansiunii demografice sau al epuizarii resurselor. Dar sa fim optimisti si sa speram ca omul va gasi cheia pentru reconcilierea cu mediul, incepand printr-o urbanizare facuta mai precaut, pe temeiuri mai apropiate taramului environmental.

Primăria municipiului Bistriţa desfăşoară în perioada 7-8 noiembrie două acţiuni educative tip ateliere de lucru, dedicate evenimentului ecologic internaţional “Ziua Zonelor Urbane”, după cum urmează:

7 noiembrie, ora 12.00 - Atelier 1: “Descoperirea Cetăţii Medievale”

Trasee: Piaţa UNIRII – zona pietonală Liviu Rebreanu - Biserica Evanghelică Piaţa Unirii – str. Dornei – Biserica Evanghelică

În cadrul acestui atelier un grup de 29 de elevi ai Liceului Tehnologic de Servicii însoţiţi de către doamna profesoară Răchita Constantina au ocazia să descopere într-un mod unic Cetatea Medievală a Bistriţei. Atelierul se va desfăşura pe durata a trei ore şi urmăreste descoperirea centrului vechi într-un mod inedit. Activităţile urmăresc interacţionarea cu oamenii din comunitate, dar şi aflarea istoriei locale prin intermediul profesorului de istorie Vasile Duda. La baza activităţilor va sta jocul ca metodă didactică şi o serie de metode din educaţia non-formală.

8 noiembrie, ora 12.00- Atelier 2: “Realizarea Cetăţii Medievale prin culoare”

Locaţia: Centrul de Informare şi Educaţie Ecologică din str. A. Sever, nr.1

Dupa ce au descoperit străzile Liviu Rebreanu şi Dornei acelaşI grup de elevi va transfera informaţiile sub forma unei hărţi a centrului istoric. Ne dorim să vedem viziunea lor şi modul cum se raportează la Cetatea Medievală. Îi vom încuraja să se exprime liber şi intr-un mod cat mai creativ. La baza atelierului va sta metoda colajului. Cele două ateliere sunt coordonate de către domnul Perdevară Victor, animator socio-educativ în colaborare cu Direcţia de Integrare Europeană.

Mihai Ruşti
Serviciul relaţii publice, comunicare
Primăria municipiului Bistriţa

2175 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro