Artistul Andrei Pandea Antonescu a expus astazi, in zona Sugalete, 6000 de figurine din lut reprezentand fete de oameni. Expozitia are ca scop evidentierea faptului ca oamenii, oricat ar fi de diferiti, trebuie sa convietuiasca in pace si intelegere.
Prima activitate ce atesta zilele Liceului de Arte Plastice Corneliu Baba este expunerea a 6000 de “chipuri de lut” in zona Sugalete.
Artistul Andrei Pandea Antonescu a “creat manual o comunitate de 6000 de pitici”. Fiecare din aceste chipuri de lut reprezinta un mod de a fi a omului. 200 dintre acestia sunt vopsiti in diferite culori, evidentiind astfel persoanele cu dizabilitati.
Bistriteanul a vrut sa transmita oamenilor, prin lucrarea sa, ca toti suntem diferiti dar trebuie sa traim in unitate si intelegere iar persoanele cu dizabilitati se afla si ele in mijlocul nostru.
Motivul pentru care artistul s-a apucat de aceasta lucrare uriasa a fost fiul sau de trei ani, care sufera de diabet si este dependent de insulina de un an de zile.
Cei 6000 de pitici vor fi expusi spre vanzare la Cluj-Napoca si in Munchen Germania, iar banii stransi se vor depune intr-un cont special creat pentru copiii cu diabet.
Piticii au fost lucrati manual din doua tone de argila si au fost gata de “creat “ dupa sase luni de munca.
"Am lucrat la ei sase luni, 28 zile pe luna. Cam asa. Am folosit doua tone de argila si am lucrat singur la ele. Oamenii sunt diferiti iar persoanele cu dizabilitati traiesc printre noi. Asta vreau sa-i constientizez pe cei din jur prin ceea ce am facut. Pentru un gand si o idee mare, iti trebuie si o lucrare mare. Asta daca vrei sa ai impact. Figurinele le voi vinde la Cluj si la Munchen si banii stransi se vor adresa copiilor cu dizabilitati” a povestit pentru Bistriteanul.ro, artistul Andrei Pandea Antonescu.
In zona au fost prezenti si cativa elevi ai Grupului Scolar Sanitar care masurau tensiunea arteriala a trecatorilor, le ofereau informatii despre diabet si pliante cu ce trebuie sa faca pentru a avea o viata sanatoasa.