In cadrul unei conferinte de presa organizata astazi la Primaria Bistrita s-au lansat 29 de proiecte ale ONG-urilor bistritene, proiecte finantate din bugetul local. Din cele 82 de proiecte depuse s-au finantat 47. Bugetul alocat pentru acestea este de 1.010.000 lei.
29 de ONG-uri si-au lansat astazi proiectele finantate din bugetul local.
Asociatia “In-Action” a primit finantare pentru proiectul prin care ofera tinerilor bistriteni o alternativa pentru petrecerea timpului liber: streetdance si breakdance, excursii, tabere, etc. De asemenea, o parte a proiectului prevede si strangerea de ajutoare pentru persoanele nevoiase, in special tinerii.
Un alt proiect finantat prevede dezvoltarea unui ghid metodologic pentru parinti si profesori prin care acestia sa previna si sa combata agresivitatea la copiii din clasele I-VIII de la Scoala Generala nr. 2, Scoala Generala nr. 6 si Scoala Generala nr. 3. Fundatia Inocenti a primit si ea finantare pentru proiectul de “Interventie timpurie pentru copiii cu dizabilitati”, care se adreseaza copiiilor mici care au dizabilitati, evalueaza copiii si ofera consiliere parintilor.
Un alt proiect care a primit fonduri nerambursabile de la Primaria Bistrita se adreseaza ajutorarii copiilor romi si anume, 10 astfel de copii sa fie sprijiniti si integrati intr-o scoala.
Asociatia “Harta Verde” Bistrita aduce in vederea publicului conceptul de biodiversitate. Astfel se va forma o baza de date cu plantele din Bistrita, o analiza SWOT a orasului.
Asociatia Sportiva Leonard a primit finantare pentru proiectul “Eco- Art” care prevede implicarea cetatenilor in ecologizarea orasului, in diferite actiuni ce vor fi organizate pe parcursul anului.
Finantare au primit si “Cercetasii Bistriteni”. Banii primiti pentru “SOS - Viata” are ca obiectiv cultivarea interesului copiilor pentru protejarea mediului inconjurator si dezvoltarea unui comportament adecvat in acest sens: igienizarea malului raului Bistrita, vopsirea bancilor din parc, etc.
Clubul de dans Floris si-a propus cu banii primiti de la primarie sa sustina concursul de dans la nivel national ce se va desfasura la Bistrita si organizarea evenimentului “Cupa Floris”.
Clubul Sportiv Municipal isi propune prin programul “Start de Arete” sa pregateasca tineri performeri in haltere si gimnastica. Club Sportiv Karate a primit finantare pe proiectul “Performanta sportiva” si obiectivul este de a obtine 70 de medalii la concursurile nationale si internationale.
Clubul sportiv “Judo si Arte martiale” va folosi banii primiti pentru “calea victoriei prin cedare”. Un alt proiect finantat prevede realizarea unei campanii de promovare a valorilor culturale, istorice, traditii, etc.
Clubul Sportiv “Hansport” a initiat un proiect care prevede perfectionarea copiilor in handbal, astfel incat sa ajunga la nivelul LPS Bistrita. Chiar si promovarea valorilor comunitatii maghiare va fi posibila prin intermediul unui proiect care a primit finantare.
Gradinita Benita a primit si ea finantare din partea primariei iar banii au ca scop cresterea nivelului educatiei si a calitatii vietii in randul copiilor de varsta prescolara care provin din medii defavorizate.
Alte proiecte finantate prevad trezirea interesului pentru muzica, organizarea de festivaluri, dezvoltare culturala, cresterea interesului pentru carti, realizarea unor propuneri pentru mascota Bistritei, promovarea turistica a orasului, oferirea de servicii sociale persoanelor dezavantajate social si economic, facilitarea dezvoltarii si valorificarii potentialului uman, etc.
Din cele 82 de proiecte depuse de ONG-uri, 47 au primit finantare nerambursabila din bugetul local. Suma alocata pentru aceste proiecte este de 1.010.000 lei.