În ultimii ani, zeci de medici specialiști au venit la spitalul din Bistrița și au completat specialități medicale care lipseau. Acum avem chirurg platisc, neurochirurg, dar nu avem în continuare alergolog și ortoped pentru copii.
Conducerea Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud a recunoscut la finele anului trecut, când a avut loc prezentarea celor 42 de medici noi care au venit la spitalul din Bistrița că „tot timpul există nevoie de medici noi și că o parte din specializările medicale rămân deficitare, chiar dacă se fac angajări”.
Veștile bune sunt că de la an la an lista specialităților medicale neacoperite de medici scade.
„În anul 2015 au fost completate specialitățile care lipseau din județ cu: neurochirurgie, la Spitalul Județean de Urgență și unele specialități deficitare: ortopedie, boli infecțioase, urgență, farmacie, chirurgie. De asemenea, 10 dintre rezidenții pe post și-au încheiat pregătirea și s-au prezentat la posturile din cele trei spitale publice (interne, laborator, ATI, urgență, neurochirurgie, boli infecțioase, medicina muncii, ORL). În prezent, se mai află în pregătire, după susținerea rezidențiatului pe post, un numar de 29 rezidenți, care vor acoperi, în timp, specialitățile deficitare din judet. Unele specialități medicale lipsesc în continuare din spitalele publice: alergologie, ortopedie infantilă, pentru rezolvarea cazurilor pacienții fiind îndrumați spre spitalele din judeţele învecinate (Cluj, Mures)”, susține coducerea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.
Investițiile uriașe făcute în ultima perioadă la Spitalul de Urgență din Bistrița au atras ca un magnet și medicii, concluzia inspectorilor DSP fiind că „personalul medical continuă să fie insuficient în unele spitale, mai ales în spitalele mici, orășenești și preventoriu. În cursul anului 2015 au avut loc angajări de noi specialişti, dar aceștia se îndreaptă mai mult spre spitalul județean”.